Zdravý životní styl

Vyberte si z 363 článků

Moruše brání růstu nádorů

Moruše byly velmi ceněny od dávných dob – již Karel I. Veliký nařídil, aby byly moruše pěstovány jako užitečné rostliny na císařské farmě. Z jejich mnoha léčivým účinků jmenujme například zastavení působení rakoviny, zabránění kornatění cév, odstranění únavy či podpoření odkašlávání.
Číst dále »
0 komentářů

Kukuřice zlepšuje schopnost koncentrace

Tato rostlina, rozšířená nyní téměř po celém světě, má svůj původ v peruánských Andách. Je sice energeticky vydatná, na druhou stranu však velmi lehce stravitelná. V kukuřici obsažený vitamín B1 navíc zlepšuje výkon našeho mozku a schopnost soustředit se.
Číst dále »
3 komentáře

Třešně snižují cukr v krvi

Třešně jsou zázračným ovocem. Osvědčily se totiž nejen jako nejúčinnější lék pro léčbu dny a snižování bolesti a zánětlivosti při artritidě, ale podle posledních výzkumů třešně podporují produkci inzulínu až o 50% a mohou tak pomoci diabetikům.
Číst dále »
2 komentáře

Květák nebo brokolice? Romanesko!

Že jste název tenhle nové zeleniny ještě nikdy neslyšeli a romanesko neochutnali? Ale to je škoda! Romanesko je totiž poněkud pevnější než květák i brokolice, kterým se podobá, takže se hodí nejen jako příloha, ale i například do nákypů nebo k zapékání.
Číst dále »
0 komentářů

Recepty z černého bezu

Z květů či plodů černého bezu se připravuje nespočet léčivých a navíc i chuťově lahodných receptů. Oblíbená jsou jeho žlutavá květenství, která se suší na léčivý čaj (výtečný při nachlazení!), připravují se z nich chutné a vonné šťávy a sirupy nebo se třeba obalená v těstíčku smaží.
Číst dále »
22 komentářů

Zdraví v tabletách

Jarní únava dopadá na každého z nás. Přestože už máme nejtragičtější měsíce za sebou a chřipková onemocnění se vrhají už pouze na ty nejodolnější jedince, není od věci sáhnout po vitamínech a posílit imunitu.
Číst dále »
0 komentářů

Proč kupovat biopotraviny?

Odpovědí na tuto otázku je více. My se zaměříme na tři hlavní důvody, proč bychom měli kupovat biopotraviny…
Číst dále »
0 komentářů

Kukuřičná kaše zvaná polenta

Polenta je kukuřičná kaše rozšířená především v severní Itálii, ale také v Chorvatsku, Rumunsku a Černé Hoře. Podává se jako silně omaštěná kaše se sklenicí kyselého mléka.
Číst dále »
0 komentářů

Je kofein zdravý či škodlivý?

Káva obsahuje kofein, rostlinný alkaloid, jehož nejvýznamnějším účinkem je to, že mírně stimuluje nervový systém. Tím se povzbuzuje mozková činnost, odstraňuje únava a zvyšuje pozornost. Je tedy pití kávy (a vlastně i čaje) zcela bez negativních účinků?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky