Zdravý životní styl

Vyberte si z 363 článků

Zdravá chvilička Petra Havlíčka

Ing. Petr Havlíček absolvoval Vysokou školu zemědělskou v Brně, obor technologie potravin. Tento známý specialista na zdravou výživu spolupracoval např. s běžkyní Kateřinou Neumannovou nebo desetibojaři Tomášem Dvořákem a Romanem Šebrlem. Nám zde dnes prozradí, jaké jsou mýty kolem zdravé výživy.
Číst dále »
0 komentářů

Bambusové výhonky

Bambus roste v tropických a subtropických oblastech Asie, Afriky a Ameriky. Musí se rychle sklízet a zpracovat, rychle totiž dřevnatí. Bez bambusových výhonků si snad ani žádnou asijskou kuchyni nelze představit.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé recepty od našich čtenářů

Zdravá strava má vliv na léčení alergií, kožních nebo očních nemocí, neurózy a mnohých dalších chorob. Nebojme se proto nahradit například do karbanátků maso uvařenou a pomletou sójou (sójovými boby) a k tomu naservírovat oblohu ze syrové zeleniny.
Číst dále »
0 komentářů

Artyčoky regenerují játra a žlučník

Naše prababičky znaly mnoho druhů zeleniny, na níž se časem jaksi pozapomnělo. Příkladem mohou být artyčoky, které se podávaly třeba dušené na másle nebo plněné nádivkou z telecího masa a bílého vína. Dnes navíc poznáváme, jak moc jsou artyčoky zdravé.
Číst dále »
0 komentářů

Není drůbež jako drůbež

Drůbeží maso je jemné a křehké, je zdrojem plnohodnotných bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Navíc hrabavá drůbež má nižší energetickou hodnotu a je lehce stravitelná. Jeho kvalitu ale samozřejmě ovlivňuje krmení, druh a stáří opeřence.
Číst dále »
0 komentářů

Fenykl pomáhá proti nadýmání

Fenykl je podobný kopru a jeho plody a semena mají charakteristickou vůni a sladkou chuť podobající se anýzu. Fenykl pomáhá při kašli, semena pak proti nadýmání a pro podporu tvorby mléka u kojících matek.
Číst dále »
0 komentářů

Vitamíny mají svá pro i proti

Vitamíny jsou organické látky, které naše tělo potřebuje ve velmi malých množstvích, ale nedokáže si je samo vyrobit. Hrají velmi důležitou roli v mnohých biochemických reakcích organismu, většinou jako katalyzátory.
Číst dále »
0 komentářů

Jak připravit domácí šípkový čaj?

Šípkový čaj pomáhá při nachlazení, působí proti únavě, celkově osvěžuje a zvyšuje odolnost proti infekcím. A nejlepší je připravený z vlastnoručně natrhaných a usušených šípků. Pojďme se tedy podívat na to, jak se takový domácí šípkový čaj správně připravuje
Číst dále »
28 komentářů

Jakou kávu máte nejraději?

Pokud si na naši otázku odpovíte, že máte rádi nejvíce “turka”, vězte, že s ním do těla dostáváte sice mnoho kofeinu, ale přitom přicházíte o mnoho chuťových a aromatických zážitků. V našem článku vás přesvědčíme o tom, že existuje mnoho druhů kávy, mezi nimiž si jistě i vy vyberete tu svou milovanou.
Číst dále »
2 komentáře

Vyhledávání článků

Rubriky