Zdravý životní styl

Vyberte si z 363 článků

Jak na nás působí barvy?

Barvy jsou základní součástí našich životů. Barva je symbol, ovlivňuje každého z nás a stabilizuje naši fyzickou, citovou i duševní rovnováhu. Umí také působit na jednotlivé orgány a energetická místa v těle.
Číst dále »
0 komentářů

Pažitka podporuje trávení

Vypadá jako tráva, ale není to tráva, svou výraznou chutí dokáže dochutit nejeden pokrm. Daří se jí jak na zahrádce, tak i v květináči za oknem… Co to je? No přece pažitka! Možná se budete divit, že je také léčivá – mimo jiné nám pomáhá k dobrému trávení.
Číst dále »
0 komentářů

Jak si udržovat duševní zdraví?

Když se řekne hygiena, všichni vědí, co si představit a co je třeba v jejím rámci dělat pro uchování zdraví. Znáte však pojem duševní hygiena? Ta je v době covidu neméně důležitá.
Číst dále »
0 komentářů

Terapie smíchem

Ne nadarmo se říká: “Veselá mysl – půl zdraví.” Smíchem se totiž léčily některé nemoci v dávných dobách. Již tehdy se věřilo, že smích napomáhá při hojení ran, příznivě ovlivňuje trávení, odstraňuje únavu, bolest a deprese.
Číst dále »
0 komentářů

Pískavice neboli řecké seno

Pískavice neboli řecké seno je pro tuzemské kuchtíky jednou velkou neznámou. Jistě i vy máte pocit, že jste se s ní v kuchyni nikdy nesetkali. Opak je ovšem pravdou. Je totiž součástí celé řady koření, najdete ji v zavařeninách i pečivu. Má cenné přínosy pro zdraví a neurazí ani chuťové pohárky. Nevěříte?
Číst dále »
0 komentářů

Hmyz jako jídlo budoucnosti?

Obvykle vám radíme, jak se nezvaných hmyzích návštěvníků v domácnosti zbavit. Tentokrát vás zkusíme přesvědčit, abyste je naopak přizvali do kuchyně a okusili na vlastní chuťové buňky.
Číst dále »
0 komentářů

Sýr feta a další řecké sýry

Řekne-li se řecká kuchyně, mohou se vám vybavit různé pokrmy. Mezi její hlavní ingredience patří i sýr feta. Co je to za sýr a jaká jídla z něj můžeme připravit?
Číst dále »
0 komentářů

Čedar je jednička mezi sýry

Jeho originální název je Cheddar a pochází z jihozápadní Anglie, kde se vyrábí přibližně od roku 1170. Z původního kozího a ovčího mléka se postupem doby přešlo na výrobu z kravského mléka. Zajímavostí je, že tento sýr má prý svou originální chuť jen tehdy, je-li vyráběn z mléka pouze dvou plemen krav.
Číst dále »
0 komentářů

Co je spánková apnoe?

Už staří Řekové věděli, že se bez spánku neobejdeme. Je potvrzeno, že pokud je spánek dlouhodobě nekvalitní nebo nedostatečný, podepisuje se na našem zdraví, a může dokonce zabíjet.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky