Zdravý životní styl

Vyberte si z 363 článků

Myrobalány třešňové neboli lidově špendlíky

V druhé půli léta se již mnohé stromy prohýbají pod úrodou ovoce. Stačí se jen natáhnout a trhat. Součástí tradiční české kuchyně jsou například výborné a velmi zdravé žluté špendlíky, které se hodí na výrobu marmelád, povidel či jemného destilátu.
Číst dále »
0 komentářů

Broskve zlepšují náladu

Broskve jsou ovoce s vynikající chutí i vůní. Obsahují navíc velké množství niacinu (vitamínu B3), díky němuž zlepšují naši náladu a snižují případnou nervozitu a vnitřní neklid. Zároveň broskve pomáhají při léčbě bronchitidy, kašle a astmatu.
Číst dále »
0 komentářů

Meruňky zpomalují stárnutí

Kromě mnoha zdraví prospěšných látek posilujících imunitu či snižujících hladinu cholesterolu mají meruňky ještě jednu zkrášlující funkci – zpomalují proces stárnutí, posilují naše vlasy, pokožku a nehty. Říká se jim proto také ovoce zdraví.
Číst dále »
0 komentářů

Máte rádi řecký jogurt?

V českých obchodech najdete různé suroviny a pochutiny typické pro rozmanité mezinárodní kuchyně, nevyjímaje řeckou. Dostupný nám je i klasický řecký jogurt. Patříte i vy mezi jeho příznivce?
Číst dále »
0 komentářů

Melouny pomáhají hubnout

Není mnoho lidí, kteří by neměli rádi meloun. Není divu. Je to velmi lahodná zelenina (ne ovoce!), jejíž název pochází z řečtiny a znamená “velké jablko”. Melouny jsou navíc velmi zdravé – pomáhají odbourávat toxické látky z těla a jsou mimořádně prospěšné, chceme-li se podrobit dietní kúře.
Číst dále »
0 komentářů

Jahodové mámení

Čerstvě natrhané jahody – opojná sladká vůně, která se pojí s létem víc než cokoliv jiného. Znáte ve svém okolí vůbec někoho, kdo tohle červené ovoce nezbožňuje?
Číst dále »
0 komentářů

Léčivé jahodové recepty

Jahody vždy představovaly vždy nejenom laskominu, která se rozplývá na jazyku, ale i ovoce s léčivými účinky. Kromě plodů, které jsou přímo zázračné například na dnu, jsou léčivé i listy jahodníků, jež se používají na nemoci ledvin a močových cest.
Číst dále »
1 komentář

Saláty s vůní dálek

S teplejším počasím nastává čas, kdy je potřeba zformovat si trochu postavu. Ale jak? Připravte si k jídlu místo propečené krkovice nějaký z našich salátů. Jsou zdravé, chutné a nebudete chtít už jiné!
Číst dále »
0 komentářů

Jak jíst střídmě z bohatého stolu

Ve virtuálním světě i mezi lidmi koluje řada mýtů a polopravd o potravinách. Spolu s prof. Ing. Janou Dostálovou, CSc. jsme se jim podívali na zoubek. Jaký je skutečný klíč ke zdravé životosprávě?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky