Zdravý životní styl

Vyberte si z 362 článků

„Zdravé“ a „nezdravé“ suroviny

Mnozí z nás si s přelomem roku přáli zlepšit svůj jídelníček. Jak ale své tělo dostat do zdravější formy a přivítat nový rok plni optimismu a elánu?
Číst dále »
0 komentářů

Lehká a zdravá kuchyně po celý rok

Strava je jedním ze zásadních aspektů formujícím naše tělo, ale i naši psychiku. Také v práci po těžkém obědě sotva udržíte oči, proléváte se silnou kávou a vstáváte unaveni i po vydatném spánku? Vaše tělo potřebuje notný přísun energie, takže je na čase odlehčit jídelníček! 
Číst dále »
1 komentář

Poťme se při saunování!

Prohřeje tělo, zklidní mysl a posílí imunitu. Saunování se stává hitem napříč všem ročním obdobím. Poradíme vám, který potní rituál si máte vybrat i jak z tohoto odpočinku získat maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Křen – nenápadný král českých zahrad

Když se o někom nebo něčem řekne, že je jako křen, rozhodně se jedná o nejvyšší pochvalu. Znamená to, že má pořádný říz! Ač je křen některými zahrádkáři považován za plevel, měl by se díky svému zdravotnímu přínosu dostat spíše na pěstitelský piedestal.
Číst dále »
0 komentářů

Jak nenabrat vánoční kilogramy

Ať už milujete Vánoce nebo patříte spíše mezi negativní Grinche, jedna věc spojuje většinu z nás, především však ženy. Sváteční hodování přináší „bonusové“ vánoční kilogramy. Jak ale odolat všem těm slastně vonícím dobrotám, které lákají na každém kroku, při každé návštěvě či nákupu dárků?
Číst dále »
0 komentářů

Zdravější vánoční dobroty

Jak už to tak bývá, vánoční svátky obecně spojujeme nejen s dárky, rodinnou atmosférou a pohádkami. Neodmyslitelně k nim patří také klasické přecpávání se nejrůznějšími pochoutkami. Kdo by také dokázal odolat lákavým kouskům cukroví, vánočce, bramborovému salátu, smaženým řízkům a kaprovi?
Číst dále »
0 komentářů

Proč jíst polévky?

Jíte polévky? Někteří na ně nedají dopustit a rádi zkoušejí nové chutě, jiní si občas dopřejí některou z tradičních polévek a další se jim zcela vyhýbají. Proč byste je však měli ve svém jídelníčku mít?
Číst dále »
1 komentář

Švestky zlepšují peristaltiku střev

V české kuchyni švestky vždy patřily k oblíbenému ovoci. Na stole nemohl chybět švestkový koláč či švestkové knedlíky. Jsou vynikající k přímé konzumaci, zpracované na marmelády, povidla, kompoty, křížaly. A muži je zase milují kvůli domácí slivovici.
Číst dále »
0 komentářů

Máte rádi sýr cottage?

Cottage (vyslovujeme “kotydž”) je hrudkovitý tvarohový sýr s vůní a chutí tvarohu a se stopou syrovátky. Není ani uležený, ani barvený. Jeho název pochází z anglického výrazu pro domácí tvarohový sýr (cottage cheese), který se odpradávna vyráběl na farmách ze zkyslého neošetřeného mléka.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky