Zdravý životní styl

Vyberte si z 364 článků

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo lenošilo celou zimu. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s přicházejícím astronomickým jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »

Co umí rýmovník?

Rýmovník – tato zázračná rostlinka se v posledních letech zabydlela v českých domácnostech i kancelářích. Zatímco o její schopnosti zatočit s rýmou ví téměř každý, málokdo tuší, že tato léčivka dokáže mnohem více.
Číst dále »

Nebojte se zeleniny

Mrkev, paprika, rajčata či celer. Zelenina, kterou všichni dobře známe a běžně v kuchyni používáme. Co ale třeba takový patison, topinambur, batáty nebo fenykl? Tyto druhy asi jen tak při běžném nákupu nepřibalíte, že? Je to ale velká škoda. Obíráte se tak o skvělý gastronomický zážitek.
Číst dále »

Blanšírováním k pestřejšímu jídelníčku

Chcete být skutečným mistrem kuchyně? Chcete docílit toho, že z talíře zmizí i jindy nepříliš vábně vypadající zelenina? Zkuste nepříliš rozšířenou techniku blanšírování. Vrátí na talíř barvy, vitamíny i výraznější chutě!
Číst dále »

Sezóna horkých nápojů

Zima stále nekončí, takže studené drinky budou muset na svůj čas ještě počkat. To ale neznamená, že si nemůžeme připít na zdraví lahodným horkým mokem. Barový pult zkrátka s ubývající teplotou nezavírá!
Číst dále »

Grapefruity ničí viry a plísně

Léčivé látky obsažené v grepech z nich dělají přímo zázračný prostředek k vyléčení mnoha neduhů. Nejléčivější jsou pak grepová jadérka, která mají antibiotické účinky a zabraňující množení bakterií, virů a plísní. Olej z těchto jadérek se užívá nejen na mykózy, ale i při nachlazení či na afty a opary.
Číst dále »

Propolis je všelék

Propolis je přírodní (a pro nás velmi léčivá!) látka, kterou včely používají v úlech jako tmel na utěsňování štěrbin či obalování cizorodých předmětů. Propolis je ale hlavně všelék! Co si z něj tedy udělat domácí propolisovou tinkturu, která umí opravdové divy?
Číst dále »

Kuskus dodá energii i výživné látky

Kuskus (psáno také Couscous nebo Cous Cous) je vlastně jemnozrnná těstovina vyráběná ze semoliny. Je velmi snadno a rychle připravený (nemusí se vařit) a je běžně k dostání ve všech obchodech. Pokud jste ho ještě nevyzkoušeli, není se vůbec čeho bát.
Číst dále »

Jak stravou podpořit duševní pohodu

To, co jíme, nás ovlivňuje. Nejen naše fyzické zdraví či hmotnost, ale také duševní pohodu. Víte, jaké složky potravy jsou v tomto ohledu pro náš jídelníček podstatné?
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky