Zdravý životní styl

Vyberte si z 365 článků

Nebojte se artyčoků

Neobvyklé druhy zeleniny jsou obvykle přehlíženy, ale to je velká škoda. Umí totiž z běžného pokrmu vykouzlit gastronomický zážitek hodný vyhlášených restaurací. Chce to jen trochu praxe a nebát se lehce experimentovat.
Číst dále »

Používáte sladidlo jménem stévie?

Stévie je až 300krát sladivější než klasický cukr a přitom nemá žádné kalorie. Dokonce ani nezvedá hladinu krevního cukru a naopak ji pomáhá stabilizovat. Proto je obzvláště vhodná pro diabetiky či pro ty, co chtějí zhubnout. Máte ji doma?
Číst dále »

Zdravé cukroví začíná u zdravých surovin

Také řešíte, jaké cukroví nabízet svým dětem či sami sobě? Tak se pojďte spolu s námi zaměřit na zdravé recepty spolu s výběrem zdravých surovin.
Číst dále »

Strašák jarní únava

Na první pohled je to vlastně velká záhada. Na jaře se příroda kolem nás probouzí, rodí se mláďata, obklopuje nás příval energie. A my sami jsme jak mátohy. Říkáme, že nás přepadla jarní únava.
Číst dále »

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo lenošilo celou zimu. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s přicházejícím astronomickým jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »

Co umí rýmovník?

Rýmovník – tato zázračná rostlinka se v posledních letech zabydlela v českých domácnostech i kancelářích. Zatímco o její schopnosti zatočit s rýmou ví téměř každý, málokdo tuší, že tato léčivka dokáže mnohem více.
Číst dále »

Nebojte se zeleniny

Mrkev, paprika, rajčata či celer. Zelenina, kterou všichni dobře známe a běžně v kuchyni používáme. Co ale třeba takový patison, topinambur, batáty nebo fenykl? Tyto druhy asi jen tak při běžném nákupu nepřibalíte, že? Je to ale velká škoda. Obíráte se tak o skvělý gastronomický zážitek.
Číst dále »

Blanšírováním k pestřejšímu jídelníčku

Chcete být skutečným mistrem kuchyně? Chcete docílit toho, že z talíře zmizí i jindy nepříliš vábně vypadající zelenina? Zkuste nepříliš rozšířenou techniku blanšírování. Vrátí na talíř barvy, vitamíny i výraznější chutě!
Číst dále »

Sezóna horkých nápojů

Zima stále nekončí, takže studené drinky budou muset na svůj čas ještě počkat. To ale neznamená, že si nemůžeme připít na zdraví lahodným horkým mokem. Barový pult zkrátka s ubývající teplotou nezavírá!
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky