Zdravý životní styl

Vyberte si z 364 článků

Vaříme kaši k snídani, obědu i večeři

V dnešní hektické době má jen málokdo času nazbyt. Vydatná kaše je tedy skvělým způsobem, jak tělu dopřát kvalitní potravu plnou všech potřebných látek, a přitom nestrávit v kuchyni drahocenné minuty navíc. Ať už hledáte snídani, která vás nastartuje na dlouhý den, rychlý oběd nebo večeři pro sladké sny, kaše je přesně tou cestou, jakou se vydat.
Číst dále »

Netradiční zelenina s názvem černý kořen

Ačkoliv název černý kořen jistě v mnohých neevokuje zrovna gastro pochoutku a jeho vzezření rovněž nikoli, nenechte se mýlit. Jde o dosti prospěšnou potravinu, která není vůbec těžká jak na přípravu, tak ani na samotné pěstování.
Číst dále »

Dýně posilují a čistí náš organismus

Dýně nejsou jen krásně barevnou podzimní ozdobou, ale díky svým léčebným vlastnostem patří rovněž na náš jídelníček. Existuje bezpočet druhů dýní, z jejichž plodů můžeme připravit prakticky cokoliv – polévky, saláty, kaše, nebo třeba lívance, koláče, dorty, kompoty či marmelády.
Číst dále »

Dýňová a slunečnicová semínka snižují cholesterol

Jsou malá a nenápadná, přesto v sobě skrývají pokladnici plnou zdraví! Možná právě proto je opeřencům do zpěvu, když celý den zobají nejrůznější zrníčka. Zobněte si taky!
Číst dále »

Brambory – perly českých polí

Brambory patří k české kuchyni jako bílek ke žloutku. Je to jednoznačně nejoblíbenější příloha. A to k nim nepočítáme bramborové knedlíky! Uvařit brambory ve vodě totiž zvládne úplně každý. Nebo to není tak jednoznačné tvrzení?
Číst dále »

Brambory snižují krevní tlak a posilují cévy

Věděli jste, že brambory dokáží nejen zasytit, ale i ochránit naše tělo? Pravidelná konzumace brambor totiž pomáhá udržet zdravé a silné srdce a přispívá k léčbě vysokého krevního tlaku a vysoké hladiny cholesterolu. Brambory jsou dále důležité pro zdravé kosti, klouby, šlachy a svaly, ale i pro kůži, vlasy či nehty.
Číst dále »

Pivo zabraňuje kornatění tepen

Orosená sklenička se zlatým obsahem a čepicí husté bílé pěny – také byste si dali? Rozumné pití piva navíc slouží jako prevence osteoporózy a vede ke zvyšování tzv. hodného cholesterolu, čímž působí proti kornatění tepen.
Číst dále »

Máte rádi pšeničné pivo či radler?

Pšeničné pivo či nápoj zvaný radler (neboli pivo míchané s bublinkovou limonádou) už nejsou v našich končinách žádnou novinkou. Oba druhy osvěžujících piv se těší oblibě převážně u žen či mladých lidí, tedy u těch, kterým u piva doposud vadila jeho chmelová hořkost.
Číst dále »

Co pít v létě?

Letní měsíce se dožadují dostatečného přísunu tekutin. Skutečně víte, co vaše tělo žádá? Zbourejte jednou provždy mýty ohledně pitného režimu a přečtěte si, jaké tekutiny byste měli správně pít.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky