Zdravý životní styl

Vyberte si z 363 článků

Syndrom vyhoření aneb Když tělo řekne dost!

Jste zvyklí pracovat na 150 procent. Najednou ale nějak drhnou kolečka. Nejdřív se to snažíte překonávat, myslíte si, že jste jen líní. Pijete víc kafe, možná si vezmete nějakou tabletu na povzbuzení. Až jednoho dne nejste schopní vstát z postele. To je typický průběh napadení syndromem vyhoření.
Číst dále »
0 komentářů

Řeřicha zvyšuje imunitu

Řeřicha pochází z Orientu, ale pěstovala se i ve starověkém Egyptě a již v dobách antiky se používala proti kurdějím. I my dnes víme, že její léčivé schopnosti jsou ve srovnání s její drobností opravdu velké – pomáhá vyléčit nachlazení či záněty močových cest a celkově stimuluje náš imunitní systém.
Číst dále »
0 komentářů

Žijme zdravě po celý rok

Své zdraví bychom si měli chránit každý den, ne na něj začít myslet, až když nastanou problémy. Přečtěte si proto naše rady, jak se udržet v dobré kondici přiměřeným pohybem a čemu věřit či nevěřit ve zdravé výživě.
Číst dále »
0 komentářů

Předjarní očista jako za starých časů

Již naši předkové věděli, že půst na konci zimy má velmi příznivý vliv nejen na naše tělo, ale i na naši psychiku. Pokuste se tedy také zařadit do svého jídelníčku více zdravých potravin. Brzy uvidíte, jaké pozitivní výsledky vám to přinese.
Číst dále »
0 komentářů

Jídlo podle ročních období

Každé roční období přináší v našich končinách jiné klima, které bychom měli respektovat, i co se týče stravování. Co zrovna venku roste, je právě to, co naše tělo potřebuje. Například v létě tělo potřebuje ochladit, a tak sáhneme po čerstvém ovoci a zelenině, které v tomto období dozrává. V zimě naopak potřebujeme zahřívat a vyživovat naše ledviny, jež jsou podle tradiční čínské medicíny radiátorem našeho těla. Proto jíme uskladněnou kořenovou zeleninu, zatímco čerstvé saláty omezíme na minimum.
Číst dále »
0 komentářů

Jogurt je lék

Už po staletí jsou jogurty potravinou národů a etnických skupin dožívajících se vysokého věku. Ty zdravější z jogurtů navíc obsahují kromě vysokého procenta vápníku také velké množství stopových prvků a mléčné mikrobiální kultury (laktobacily a bifidobakterie).
Číst dále »
0 komentářů

Antibiotika ze spíže

Při zápalu plic nebo jiné vážné nemoci se samozřejmě léčíme antibiotiky, která nám předepíše lékař. Na řadu obtíží je však možné zaútočit přírodními antibiotiky. Nemají žádné negativní vedlejší účinky, neničí „dobré“ bakterie a navíc posilují imunitu.
Číst dále »
0 komentářů

Tvaroh je bílé zlato

Z mléčných výrobků bychom tvaroh mohli postavit na pomyslný piedestal. Navíc výživové hodnoty tvarohu se nesnižují ani jeho tepelnou úpravou. Pro pokrytí denní dávky vápníku stačí zkonzumovat asi 100 g měkkého tvarohu.
Číst dále »
0 komentářů

Seznamte se s infrasaunou

Venku si ještě teplo neužijeme, tak kde se pořádně ohřát? Zamiřte do sauny. Že je pro vás ve finské sauně moc velké horko, které vám vadí, či dokonce není vhodné vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu? Alternativou je infrasauna.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky