Zdraví a nemoci

Vyberte si z 91 článků

Co dělat proti jarní únavě?

S prvními teplými dny na některé z nás může přijít bubák jménem jarní únava. Jedná se o výstřednost moderní doby nebo se skutečně máme čeho obávat? Poradíme vám, jak byste měli změnit jídelníček, proč hledat hledat energii v přírodě, jak relaxovat ve vaně či povzbudit své tělo v sauně.
Číst dále »

Předjarní očista jako za starých časů

Již naši předkové věděli, že půst na konci zimy má velmi příznivý vliv nejen na naše tělo, ale i na naši psychiku. Pokuste se tedy také zařadit do svého jídelníčku více zdravých potravin. Brzy uvidíte, jaké pozitivní výsledky vám to přinese.
Číst dále »

Umíte odpočívat?

Pokud jsme přepracovaní, dříve či později se to odrazí na našem zdraví. Pomoci může jediná věc – snažit se více odpočívat. Ovšem otázkou je, zda to vůbec umíme.
Číst dále »

Co negativně ovlivňuje naše zdraví?

Kdo by nechtěl být zdravý? Ale ono to není tak jednoduché. Je spousta zvyklostí, věcí a okolností, které náš život negativně ovlivňují.
Číst dále »

Jitrocelový a tymiánový sirup při nachlazení

Sezóna nachlazení je v plném proudu a s ní přichází i časté dýchací potíže, jako je kašel nebo rýma. Pokud dáváte přednost přírodním řešením, vyzkoušejte bylinné sirupy, které mohou přinést úlevu a podpořit váš organismus.
Číst dále »

Jak si udržovat duševní zdraví?

Když se řekne hygiena, všichni vědí, co si představit a co je třeba v jejím rámci dělat pro uchování zdraví. Znáte však pojem duševní hygiena?
Číst dále »

Zdraví a spánek

Byla chytrá, ta Chytrá horákyně, když v pohádce Boženy Němcové na otázku moudrého krále, co je na světě nejsladší, odpověděla – spánek. Ale ono nejde jen o to, že je sladký (ne vždy tomu tak je). Především ho potřebujeme, abychom zregenerovali organizmus. Probudit se dobře vyspaný je potřeba, abychom zvládli všechny každodenní úkoly.
Číst dále »

Vánoce bez lepku

V posledních letech se hodně hovoří o celiakii, chronické chorobě, kterou způsobuje nesnášenlivost vůči lepku. Jedná se o nesnášenlivost vůči přírodní bílkovině, která se vyskytuje v pšenici a příbuzných obilovinách, a tudíž i v potravinách z nich vyrobených.
Číst dále »

Vánoční pečení bez lepku

Vánoce máme spojené s vůní vanilky a dalšího koření, které přidáváme do všemožných druhů vánočního cukroví. Ať už jste věrni svým rodinným receptům, nebo zkoušíte stále nové a nové laskominy, nemusíte se strachovat, že o tyto perly zůstanou ochuzeni členové rodiny a hosté, kteří musejí dodržovat bezlepkovou dietu.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky