Zdravé potraviny

Vyberte si z 46 článků

„Zdravé“ a „nezdravé“ suroviny

Mnozí z nás si s přelomem roku přáli zlepšit svůj jídelníček. Jak ale své tělo dostat do zdravější formy a přivítat nový rok plni optimismu a elánu?
Číst dále »
0 komentářů

Proč jíst polévky?

Jíte polévky? Někteří na ně nedají dopustit a rádi zkoušejí nové chutě, jiní si občas dopřejí některou z tradičních polévek a další se jim zcela vyhýbají. Proč byste je však měli ve svém jídelníčku mít?
Číst dále »
1 komentář

Máte rádi sýr cottage?

Cottage (vyslovujeme “kotydž”) je hrudkovitý tvarohový sýr s vůní a chutí tvarohu a se stopou syrovátky. Není ani uležený, ani barvený. Jeho název pochází z anglického výrazu pro domácí tvarohový sýr (cottage cheese), který se odpradávna vyráběl na farmách ze zkyslého neošetřeného mléka.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé ovesné košíčky

Rádi mlsáte, ale kvůli váze se raději mírníte? S následujícím dezertem už nemusíte! Ovesné košíčky jsou velmi snadné na přípravu, chutnají naprosto skvěle a hlavně se nemusíte bát o svou figuru. Můžete si je vychutnat jako vyváženou snídani, svačinku nebo podávat jako sladkou tečku po obědě. A záleží jen na vás, čím si košíčky naplníte. Ať už tvarohem, mascarpone, pudingem, ovocem, fantazii se meze nekladou!
Číst dále »
1 komentář

Co je to skyr?

Skyr je fermentovaný mléčný výrobek pocházející z Islandu, kde tvoří jednu ze základních potravin Islanďanů. Je podobný některým druhům řeckých jogurtů, ale je hustější a má o hodně vyšší obsah bílkovin (více než 10 procent). Podobně jako jogurt také chutná.
Číst dále »
1 komentář

Hořčice jako lék

Hořčice má divnou barvu, divnou konzistenci a ani vůně není kdovíjaká. Přesto se bez ní neobejdeme. Co by bez této pochoutky znamenal párek? Potkáváme ji u stánků s klobásami při pozdních nočních návratech. Dodává šmrnc nejrychlejší večeři na světě. Kouzlo by ztratily i romantické chvilky u táboráku, kdy buřtíky rozvírají své špičky a z konců prutů k nám neopakovatelné vůně vysílají své signály.
Číst dále »
1 komentář

Znáte všechny druhy hořčice?

Hořčici znali již staří Římané a hořčice jako taková patří mezi nejstarší a nejoblíbenější pochutiny. Její anglický název mustard je odvozen od latinského mustum ardens neboli palčivý mošt. Věděli jste ale, že hořčičná semena existují bílá, černá a hnědá?
Číst dále »
0 komentářů

Vaříme ze zdravých tuků

Snažíte se žít zdravěji a chcete také shodit pár kilo před letním vystavováním se v plavkách? Cítíte těžkost po jídle, máte pocit zavodnění a chcete svůj jídelníček trošku více vyvážit? Pokud se hodláte zbavit přebytečných tuků, rozhodně to neznamená, že byste tuky jako takové měli ze své stravy vyřadit nebo je ve velkém omezovat.
Číst dále »
1 komentář

Máte rádi řecký jogurt?

V českých obchodech najdete různé suroviny a pochutiny typické pro rozmanité mezinárodní kuchyně, nevyjímaje řeckou. Dostupný nám je i klasický řecký jogurt. Patříte i vy mezi jeho příznivce?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky