Připijme si na zdraví

Vyberte si z 47 článků

Pivo zabraňuje kornatění tepen

Orosená sklenička se zlatým obsahem a čepicí husté bílé pěny – také byste si dali? Rozumné pití piva navíc slouží jako prevence osteoporózy a vede ke zvyšování tzv. hodného cholesterolu, čímž působí proti kornatění tepen.
Číst dále »
0 komentářů

Máte rádi pšeničné pivo či radler?

Pšeničné pivo či nápoj zvaný radler (neboli pivo míchané s bublinkovou limonádou) už nejsou v našich končinách žádnou novinkou. Oba druhy osvěžujících piv se těší oblibě převážně u žen či mladých lidí, tedy u těch, kterým u piva doposud vadila jeho chmelová hořkost.
Číst dále »
0 komentářů

Co pít v létě?

Letní měsíce se dožadují dostatečného přísunu tekutin. Skutečně víte, co vaše tělo žádá? Zbourejte jednou provždy mýty ohledně pitného režimu a přečtěte si, jaké tekutiny byste měli správně pít.
Číst dále »
0 komentářů

Sezóna horkých nápojů

Zima stále nekončí, takže studené drinky budou muset na svůj čas ještě počkat. To ale neznamená, že si nemůžeme připít na zdraví lahodným horkým mokem. Barový pult zkrátka s ubývající teplotou nezavírá!
Číst dále »
0 komentářů

Je libo rum nebo tuzemák?

Každý pátý vypitý panák lihoviny v ČR je tuzemák. V českých lidových moudrostech se dokonce objevilo rčení: “Komu smrdí rum, tomu smrdí práce.” Ti znalejší ale vědí, že tuzemák není rum, protože se nevyrábí z cukrové třtiny a nezraje v dubových sudech, ale rodí se z bramborového lihu.
Číst dále »
0 komentářů

Mléko a mléčné nápoje dříve a nyní

Jednou propagované, jednou zatracované – takové je mléko. Dříve narození budou ještě pamatovat, jak se v časech “rozkvětu socialismu” dbalo o správnou výživu lidu, dětí pak zejména. Ovšem pozor! Ono na tom, že jsme ve školách konzumovali mléčné svačinky, něco bylo!
Číst dále »
1 komentář

Proč je mléko zdravé?

Přínos mléka a mléčných výrobků pro naše zdraví je nepostradatelný. Pokud tedy netrpíme alergií na mléko nebo intolerancí laktózy, mělo by být kvalitní (!) mléko nedílnou součástí našeho jídelníčku. Je to totiž nejkomplexnější potravina, kterou pro nás kdy matka příroda vymyslela.
Číst dále »
0 komentářů

Čaj umí uklidnit i povzbudit

Pití čaje má mnoho příznivých účinků na náš organismus a proto bývá ordinován preventivně i léčebně. V množství řádově deseti šálků denně je čaj zdravotně neškodný (jako maximální dávka bývá uváděno 30 šálků denně).
Číst dále »
0 komentářů

Proč pít čaj?

Čaj je celosvětově rozšířený nápoj, který mnoho lidí pije po celý rok. V létě nás osvěží, v podzimních a zimních dnech zahřeje. Proč bychom ještě měli pít čaj?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky