Co nám prospívá

Vyberte si z 78 článků

Maso bychom měli jíst všichni

Zapřísáhlí vegetariáni samozřejmě souhlasit nebudou, ale odborníci na výživu se shodují v tom, že maso jako takové bychom ze svého jídelníčku vynechávat neměli. Spolu s ostatními živočišnými potravinami totiž tvoří nejhodnotnější součást lidské výživy.
Číst dále »
1 komentář

Regionální potraviny

Poptávka po místních (regionálních) produktech u nás stále roste, o čemž svědčí i úspěch farmářských trhů. Češi již nechtějí nakupovat nekvalitní levné potraviny z jiných zemí. Poznávají, že nejlepší je to, co vyrostlo a bylo vypěstováno kdesi u nich za humny. A právě COOP čím dál tím více spolupracuje s menšími regionálními dodavateli.
Číst dále »
0 komentářů

Bydlíme ve stylu Feng-shui

Feng-shui (Feng-šuej) je tradiční čínské učení, které se pokouší nastolit harmonii v prostoru. Jak zdůrazňuje terapeutka Lenka Lavičková, feng-shui napomáhá, aby se lidé v daném místě cítili dobře. Naše babičky toto umění uměly intuitivně využívat, například když si vystavovaly obrázky milovaných členů rodiny.
Číst dále »
1 komentář

Penízovka sametonohá – vánoční houba

I o Vánocích si mohou na své přijít houbaři. Na slavnostní stůl z jejich spíží putují ty nejlepší pochoutky nasbírané v lesích, uložené v sladkokyselých nálevech, zasolené, usušené, podušené ve vlastní šťávě, uložené v mrazáku, kvašené a jiné. Pravý houbař si však na Vánoce vyrazí na houby čerstvé – penízovky sametonohé.
Číst dále »
0 komentářů

Rybářské žně

Vyvrcholením rybníkářské sezóny, jejím každoročním zakončením jsou podzimní výlovy rybníků, které bývají velkou událostí nejen pro rybníkáře, ale i pro lidi z blízkého či dalekého okolí.
Číst dále »
0 komentářů

Je libo bio salám?

V poslední době se hodně hovoří o biopotravinách. Není divu. Ekologové nám přinášejí nové a nové důkazy o zamoření životního prostředí škodlivými látkami, které zákonitě postihují i potraviny.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky