Co nám prospívá

Vyberte si z 78 článků

Jaké známe druhy olejů

Věděli jste, že olivový olej je sice nejlepší pro studenou kuchyni, ale pro dlouhé smažení se nehodí? A že pro fritování je ideální použít palmový olej? Přečtěte si náš článek o tom, jaké jsou rozdíly mezi základními druhy olejů a jak je každý vhodný na něco jiného.
Číst dále »
0 komentářů

Mějte dostatek vápníku

Náš organismus potřebuje pro své správné fungování mimo jiné i minerály. Vápník patří mezi ty nejdůležitější. Přijímáte ho v dostatečném množství?
Číst dále »
0 komentářů

Vegetariánství je také alternativa

Vegetariánství není v historii lidstva nic nového. Antropologové zjistili, že maso například nejedli gladiátoři a proto je také v dobových pramenech označovali za jedlíky zrní. Pokud i vy z různých příčin odmítáte maso, můžete jej dnes nahradit mnoha různými výrobky (robi masem, tofu, seitanem či šmakounem) a přitom si pochutnáte.
Číst dále »
0 komentářů

Jaro je doba zázraků

S prvními teplejšími slunečními paprsky vám přinášíme vyprávění léčitelky, bylinkářky a kartářky Ivany Reginy Kupcové-Sádlové o bylinkách, stromech či kamenech. O tom, že bychom se na jaře měli zastavit, očistit své tělo a načerpat energii z věcí kolem nás.
Číst dále »
0 komentářů

Zelený ječmen a chlorela vyléčí ekzémy

Sladkovodní řasa chlorela a šťáva z mladého ječmene jsou produkty, o jejichž síle se přesvědčila terapeutka Lenka Lavičková sama na sobě. Přečtěte si spolu s námi, oč se tu vlastně jedná a proč jsou zelený ječmen s chlorelou tak zdravé.
Číst dále »
0 komentářů

Pepř podporuje trávení

Pepř, původem indické koření, ve svých základních barevných formách představuje pro lidský organismus velká pozitiva – kromě zlepšení trávení působí například jako afrodisiakum či povzbuzuje srdeční činnost.
Číst dále »
0 komentářů

Nebojme se podzimu!

Podzim je pro někoho oblíbené období, pro jiného naopak smutná doba, doprovázená v pochmurných dnech pochmurnou náladou. Pojďte se spolu s námi podívat na to, jak nám podzimní dny mohou přinášet radost.
Číst dále »
0 komentářů

Co víte o sójové omáčce?

Sójová omáčka. Možná ji také pravidelně využíváte při přípravě různých pokrmů, ale možná jste se nikdy více nezamýšleli nad jejím původem. Podívejme se na ni tedy zblízka.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte yzop a meduňku?

Yzop je bylina, jež má trochu kafrovou, kořenitou vůni a mírně hořkou chuť. Zajímavé je, že název rostliny se objevuje už v biblických žalmech. Také meduňku lékařskou dávno znali a používali například Řekové a Římané. Obě zmíněné byliny se používají v domácím léčitelství.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky