Co nám prospívá

Vyberte si z 78 článků

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo lenošilo celou zimu. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s přicházejícím astronomickým jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »
0 komentářů

Blanšírováním k pestřejšímu jídelníčku

Chcete být skutečným mistrem kuchyně? Chcete docílit toho, že z talíře zmizí i jindy nepříliš vábně vypadající zelenina? Zkuste nepříliš rozšířenou techniku blanšírování. Vrátí na talíř barvy, vitamíny i výraznější chutě!
Číst dále »
0 komentářů

Jak stravou podpořit duševní pohodu

To, co jíme, nás ovlivňuje. Nejen naše fyzické zdraví či hmotnost, ale také duševní pohodu. Víte, jaké složky potravy jsou v tomto ohledu pro náš jídelníček podstatné?
Číst dále »
0 komentářů

Lehká a zdravá kuchyně po celý rok

Strava je jedním ze zásadních aspektů formujícím naše tělo, ale i naši psychiku. Také v práci po těžkém obědě sotva udržíte oči, proléváte se silnou kávou a vstáváte unaveni i po vydatném spánku? Vaše tělo potřebuje notný přísun energie, takže je na čase odlehčit jídelníček! 
Číst dále »
1 komentář

Poťme se při saunování!

Prohřeje tělo, zklidní mysl a posílí imunitu. Saunování se stává hitem napříč všem ročním obdobím. Poradíme vám, který potní rituál si máte vybrat i jak z tohoto odpočinku získat maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Kapr v méně obvyklé podobě

Nejpopulárnější obyvatel českých rybníků je spjatý s vánočními svátky stejně jako ozdobený stromeček. Usmažený v trojobalu je nejoblíbenějším štědrovečerním pokrmem. Co letos obměnit zvyklosti a naservírovat kapra v méně obvyklé podobě?
Číst dále »
0 komentářů

Zdravější vánoční dobroty

Jak už to tak bývá, vánoční svátky obecně spojujeme nejen s dárky, rodinnou atmosférou a pohádkami. Neodmyslitelně k nim patří také klasické přecpávání se nejrůznějšími pochoutkami. Kdo by také dokázal odolat lákavým kouskům cukroví, vánočce, bramborovému salátu, smaženým řízkům a kaprovi?
Číst dále »
0 komentářů

Pijeme zákys, podmáslí, kefír, kyšku, acidofilní či jogurtové mléko?

Procházíme-li kolem regálu se zakysanými mléčnými výrobky, zůstává nám z toho rozum stát. Proč se každý z nich jmenuje jinak? Přečtěte si náš článek a budete hned moudřejší.
Číst dále »
3 komentáře

Když se řekne čatní

Čatní či čatný (anglicky chutney) je tradiční pochutinou indické kuchyně, které dochucuje základní jídlo. Je to vlastně hustá omáčka připravená z ovoce a zeleniny, zpravidla s rozinkami, česnekem, cibulí, hořčicí, octem a dalšími přísadami.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky