Co nám prospívá

Vyberte si z 78 článků

Znáte všechny druhy pepře?

Kmotře Petře, víte, jakého v kuchyni užít pepře? Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepře a koření, které se takto označuje, ačkoliv ve skutečnosti pepřem není. A který z nich používáte v kuchyni vy?
Číst dále »
0 komentářů

Bez pohybu není zdraví

Bez pohybu se živé organismy prostě neobejdou. Člověka pohyb provází od narození až do konce života. A pokud ho máme nedostatek, naše tělo chátrá, přidávají se různé choroby.
Číst dále »
0 komentářů

Saláty z první jarní zeleniny

Opatrně se začínáme probírat ze zimní hibernace, odkládáme svršky a roste v nás pozvolný příval jarní energie. Po dlouhých mrazivých a zamračených dnech chce naše tělo notnou dávku vitamínů. Je dobré nastartovat jej drobným detoxem a pořádnou náloží antioxidantů a minerálů.
Číst dále »
0 komentářů

Už jste zahájili jarní očistu?

S jarem přichází touha po lepší figuře, tělesné i duševní kondici. Pokud jste ještě neodstartovali svou letošní očistu, nabízíme návod, jak se krok za krokem dostat zpátky na koně.
Číst dále »
0 komentářů

Žijme zdravě po celý rok

Své zdraví bychom si měli chránit každý den, ne na něj začít myslet, až když nastanou problémy. Přečtěte si proto naše rady, jak se udržet v dobré kondici přiměřeným pohybem a čemu věřit či nevěřit ve zdravé výživě.
Číst dále »
0 komentářů

Jídlo podle ročních období

Každé roční období přináší v našich končinách jiné klima, které bychom měli respektovat, i co se týče stravování. Co zrovna venku roste, je právě to, co naše tělo potřebuje. Například v létě tělo potřebuje ochladit, a tak sáhneme po čerstvém ovoci a zelenině, které v tomto období dozrává. V zimě naopak potřebujeme zahřívat a vyživovat naše ledviny, jež jsou podle tradiční čínské medicíny radiátorem našeho těla. Proto jíme uskladněnou kořenovou zeleninu, zatímco čerstvé saláty omezíme na minimum.
Číst dále »
0 komentářů

Jogurt je lék

Už po staletí jsou jogurty potravinou národů a etnických skupin dožívajících se vysokého věku. Ty zdravější z jogurtů navíc obsahují kromě vysokého procenta vápníku také velké množství stopových prvků a mléčné mikrobiální kultury (laktobacily a bifidobakterie).
Číst dále »
0 komentářů
15 února., 2024
Co nám prospívá

Polévka je grunt

V zimě si značná část strávníků nedokáže představit svůj jídelníček bez polévky. Zahřeje náš organismus a dodává mu živiny. Je v mžiku připravená a zasytí i nečekanou návštěvu. Dáte si?
Číst dále »
0 komentářů

Seznamte se s infrasaunou

Venku si ještě teplo neužijeme, tak kde se pořádně ohřát? Zamiřte do sauny. Že je pro vás ve finské sauně moc velké horko, které vám vadí, či dokonce není vhodné vzhledem k vašemu zdravotnímu stavu? Alternativou je infrasauna.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky