Zdravý životní styl

Vyberte si z 370 článků

Tuřín léčí osteoporózu

Tuřín je výborná a hlavně léčivá plodina, která čistí krev, léčí choroby zažívacího ústrojí, zlomeniny či osteoporózu. Šrám na historii tuřínu bohužel udělala II. světová válka, kdy tato levná (krmná) plodina bývala často jedinou stravou v koncentračních táborech.
Číst dále »
0 komentářů

Kaki snižuje cholesterol v krvi

Název kaki v překladu znamená pokrm bohů. Sklízí se ručně ze stromů ve španělské Valencii – na jediném místě na světě, kde se toto ovoce pěstuje. Už jste ho někdy ochutnali?
Číst dále »
0 komentářů

Znáte granátové jablko?

I u nás jsou oblíbené různé druhy exotického ovoce. Výběr z nich je obrovský. Máte své oblíbené? Co třeba granátové jablko? Že jste ho ještě neochutnali, nebo o něm nic moc nevíte? Je na čase to napravit.
Číst dále »
0 komentářů

Nektarinky podporují imunitu

Nektarinky byly vyšlechtěny z broskví a oproti svým příbuzným jsou hladké, lesklé a nemají chloupky. Název nektarinky pochází z řeckého slova „nektar“, jež v mytologii znamená „nápoj bohů“.
Číst dále »
0 komentářů

Avokádo zlepšuje paměť

Avokádo je nejkvalitnější salátové ovoce vůbec. Konzumuje se z něj čerstvá máslovitá dužnina, jež má mezi ovocem nejvyšší výživnou hodnotu. Hlavně však obsahuje hodně lecitinu, který účinně snižuje hladinu cholesterolu a zlepšuje naši paměť.
Číst dále »
0 komentářů

Saturejka odpuzuje hmyz a podporuje trávení

Kolem nás roste spousta bylinek, které báječně voní a chutnají, mají léčivé účinky a poradí si s lecjakým problémem, který nás trápí. Víte třeba, že saturejka pomáhá při žaludečních potížích či bolestech v krku anebo odpuzuje moly ve skříni?
Číst dále »
0 komentářů

Kopr zlepšuje trávení a zpevňuje nehty

Kopr se pěstuje již odpradávna a málokdo si bez něj umí představit například sterilované okurky. Již méně se ale ví, že kopr je také léčivý – používá se hlavně při žaludečních potížích a špatném trávení. Koprová semena zase podporují růst nehtů a jejich zpevnění.
Číst dále »
0 komentářů

Bazalka pomáhá při nachlazení

Bazalka je velice oblíbená bylinka ve středomořské kuchyni. Například v Itálii se používá do mnoha omáček, pest, těstovin, k rybám, sýrům, do salátů či na pizzu. V poslední době však svůj úspěch bazalka slaví i u nás. Kromě jejího použití v kuchyni se navíc bazalky využívá i pro její léčivé schopnosti.
Číst dále »
0 komentářů

Nehubněte jen do plavek!

Léto je ročním obdobím, na které se těší snad většina smrtelníků. Přesto na něm najdeme jednu zásadní kaňku. A totiž nutnost odhodit svršky a podívat se pravdě, nebo spíše špíčkům, do očí. Odhlédneme-li od estetického hlediska, plavková sezóna může mít pozitivní dopad na celkové zdraví organismu. Je třeba zamyslet se nad tím, jaké potraviny a hlavně v jakém složení a množství si nakládáme na talíř.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky