Zdravý životní styl

Vyberte si z 370 článků

Pískavice neboli řecké seno

Pískavice neboli řecké seno je pro tuzemské kuchtíky jednou velkou neznámou. Jistě i vy máte pocit, že jste se s ní v kuchyni nikdy nesetkali. Opak je ovšem pravdou. Je totiž součástí celé řady koření, najdete ji v zavařeninách i pečivu. Má cenné přínosy pro zdraví a neurazí ani chuťové pohárky. Nevěříte?
Číst dále »
0 komentářů

Hmyz jako jídlo budoucnosti?

Obvykle vám radíme, jak se nezvaných hmyzích návštěvníků v domácnosti zbavit. Tentokrát vás zkusíme přesvědčit, abyste je naopak přizvali do kuchyně a okusili na vlastní chuťové buňky.
Číst dále »
0 komentářů

Sýr feta a další řecké sýry

Řekne-li se řecká kuchyně, mohou se vám vybavit různé pokrmy. Mezi její hlavní ingredience patří i sýr feta. Co je to za sýr a jaká jídla z něj můžeme připravit?
Číst dále »
0 komentářů

Čedar je jednička mezi sýry

Jeho originální název je Cheddar a pochází z jihozápadní Anglie, kde se vyrábí přibližně od roku 1170. Z původního kozího a ovčího mléka se postupem doby přešlo na výrobu z kravského mléka. Zajímavostí je, že tento sýr má prý svou originální chuť jen tehdy, je-li vyráběn z mléka pouze dvou plemen krav.
Číst dále »
0 komentářů

Co je spánková apnoe?

Už staří Řekové věděli, že se bez spánku neobejdeme. Je potvrzeno, že pokud je spánek dlouhodobě nekvalitní nebo nedostatečný, podepisuje se na našem zdraví, a může dokonce zabíjet.
Číst dále »
0 komentářů

Olivy posilují srdce a omlazují

Olivovník se začal pěstovat před šesti tisíci lety na Blízkém východě. Pro Řeky olivy dnes představují míru majetku – jednotlivé stromy jsou registrovány jako u nás nemovitosti. I větvička olivovníku je symbolem míru a plodnosti. Věnce z ní uvité nosili vítězové olympijských her i vojevůdci.
Číst dále »
0 komentářů

Co je a co není pravda o kávě?

Káva většinu z nás provází každým dnem. Přesto o ní hodně věcí nevíme, nebo naopak podléháme mýtům, které se o ní tradují. Přečtěte si s námi, jaká je tedy vlastně káva ve skutečnosti a možná nebudete chtít některým faktům ani věřit.
Číst dále »
0 komentářů

Poznáte espresso, americano, cappuccino a latte?

Stát se skutečnými odborníky na kávu, to chce léta praxe a skutečný zájem. Ovšem proč být za úplné neznalce a burany, když přijdete do lepší kavárny či restaurace? Pojďme si shrnout alespoň některé omyly a mystifikace, které se bohužel u nás hojně drží, a představit si, jak to vlastně se základními druhy kávy je.
Číst dále »
0 komentářů

Osteoporóza je velmi záludná

Zvlášť u starší generace může i nevinný pád způsobit těžkou zlomeninu. Na vině bývá osteoporóza. Jak nad ní vyzrát nám poradí MUDr. Václav Vyskočil, vedoucí lékař Osteocentra Fakultní nemocnice v Plzni.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání článků

Rubriky