Zdravý životní styl

Vyberte si z 371 článků

Na chřipku připravit!

Letošní léto jsme se moc neohřáli a mnohdy máme pocit, že si naše tělo vůbec neodpočinulo. Jak tedy čelit chladným měsícům, které jsou teprve před námi? Nabízíme několik tipů, díky nimž si na vás nachlazení ani chřipka nepřijdou.
Číst dále »
0 komentářů

Cibule čistí cévy a tepny

Cibule je nejběžnějším druhem zeleniny, bez níž se neobejde snad žádná kuchyně. Přidává se do polévek, je nedílnou součástí většiny omáček, používá se při pečení masa, do salátů, pomazánek, zapékaných pokrmů. A navíc je velice zdravá.
Číst dále »
0 komentářů

Česnek snižuje tlak i cholesterol

Česnek se již odpradávna používá jako vnitřní dezinfekce či jako účinný pomocník při nachlazení. Dále pomáhá omezit množství cholesterolu v krvi, snižuje krevní tlak a chrání před bakteriálními a plísňovými infekcemi. Nejnovější studie navíc dokazují, že konzumace česneku snižuje o 50% riziko onemocnění rakoviny žaludku.
Číst dále »
0 komentářů

Jedlé kaštany pro celiaky i diabetiky

Již v minulosti byly kaštany využívány jako krmivo pro zvířata a potrava pro lidi, než se rozšířilo pěstování brambor. Málokdo ale ví, že jedlé kaštany jsou velmi zdravé – kromě jiného neobsahují fruktózu ani glukózu (tím pádem je mohou konzumovat i diabetici) a jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu.
Číst dále »
0 komentářů

Víte, co jsou to batáty?

Batáty jsou sladké oranžové brambory, které se pěstují v tropických oblastech Ameriky, ale dostaneme je i u nás. A protože jsou nejen opravdovou pochoutkou, nýbrž také velmi ceněné pro svou nutriční hodnotu, nebojte se je vyzkoušet.
Číst dále »
0 komentářů

Myrobalány třešňové neboli lidově špendlíky

V druhé půli léta se již mnohé stromy prohýbají pod úrodou ovoce. Stačí se jen natáhnout a trhat. Součástí tradiční české kuchyně jsou například výborné a velmi zdravé žluté špendlíky, které se hodí na výrobu marmelád, povidel či jemného destilátu.
Číst dále »
0 komentářů

Broskve zlepšují náladu

Broskve jsou ovoce s vynikající chutí i vůní. Obsahují navíc velké množství niacinu (vitamínu B3), díky němuž zlepšují naši náladu a snižují případnou nervozitu a vnitřní neklid. Zároveň broskve pomáhají při léčbě bronchitidy, kašle a astmatu.
Číst dále »
0 komentářů

Meruňky zpomalují stárnutí

Kromě mnoha zdraví prospěšných látek posilujících imunitu či snižujících hladinu cholesterolu mají meruňky ještě jednu zkrášlující funkci – zpomalují proces stárnutí, posilují naše vlasy, pokožku a nehty. Říká se jim proto také ovoce zdraví.
Číst dále »
0 komentářů

Máte rádi řecký jogurt?

V českých obchodech najdete různé suroviny a pochutiny typické pro rozmanité mezinárodní kuchyně, nevyjímaje řeckou. Dostupný nám je i klasický řecký jogurt. Patříte i vy mezi jeho příznivce?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky