Zdravý životní styl

Vyberte si z 373 článků

Pěstujeme doma kombuchu

Kombucha je čajový nápoj, o jehož pozitivních účincích na náš střevní mikrobiom není pochyb. Tento fermentovaný nápoj nemusíte jen kupovat v obchodech se zdravou výživou, ale můžete si ho doma vyrábět sami. Poradíme vám jak.
Číst dále »

Nepleťme si pekingské a čínské zelí

Možná tomu nebudete chtít věřit, ale to, co si v obchodech kupujeme pod názvem čínské zelí, je vlastně zelí pekingské. Čínské zelí je prapředkem zelí pekingského, má podobný obsah léčivých látek, ale nemá pevnou hlávku jako to pekingské.
Číst dále »

Zelí zvyšuje naši obranyschopnost

Štamprlička zelné šťávy denně je výbornou prevencí proti chřipce či covidu. Zelí je účinným stimulantem imunity, jeho pravidelná konzumace zvyšuje obranyschopnost našeho těla a pomáhá udržovat správnou funkci orgánů. Kromě toho zelí umí čistit střeva, váže na sebe těžké kovy a odvádí je z těla.
Číst dále »

Punč znamená pět

Punč pochází z Indie, kde se původně pil jako místní alkoholický nápoj. Při jeho přípravě se používalo pěti výchozích surovin (destilát, čaj, cukr, ovocná šťáva, voda), a protože indické slovo “paňč” znamená pět, začalo se takto brzy přezdívat i tomuto nápoji.
Číst dále »

Vínečko růžové

Rosé je víno, které v české kotlině dlouhou dobu stálo ve stínu svých bílých a červených kolegů. Jeho obliba však neustále – a právem – roste. Proto se spolu s námi pojďte vydat za jeho historií, pěstováním a výrobou.
Číst dále »

Oranžová vína

Nejen bílá, červená a růžová mohou být vína podle své barvy. Novinkou posledních let jsou u nás vína oranžová. Kromě zajímavé barvy (může být temně žlutá, měděná, rezavá či zcela oranžová) zaujmou i svojí nezvyklou chutí sherry nebo máty.
Číst dále »

Hroznové víno podporuje hubnutí

Hroznové víno patří mezi jedno z nejzdravějších druhů ovoce vůbec – podporuje imunitu, prospívá při únavě, nervozitě a depresích, posiluje nervy, působí příznivě na naši krásu. Je dokázáno, že lidé žijící v oblasti Středozemního moře vděčí za svoje pevné zdraví právě hroznovému vínu.
Číst dále »

Jaké víno vlastně pijeme?

Nejste z toho také někdy zmatení? Pijete stolní víno, víno s přívlastkem, pozdní sběr, výběr z hroznů nebo bobulí? Pokud nechcete skončit u konstatování, že víno je červené, bílé, růžové či oranžové, pojďte se naučit dělení vín podle jeho jakosti.
Číst dále »

Na chřipku připravit!

Letošní léto jsme se moc neohřáli a mnohdy máme pocit, že si naše tělo vůbec neodpočinulo. Jak tedy čelit chladným měsícům, které jsou teprve před námi? Nabízíme několik tipů, díky nimž si na vás nachlazení ani chřipka nepřijdou.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky