Zdravý životní styl

Vyberte si z 370 článků

13 ledna., 2022
Zdravý životní styl

Jaké známe druhy mouky?

Někdy možná i vy máte zmatek, kam jakou mouku použít. Poučíme vás, jak se v nich vyznat, jak je použít v kuchyni a které mouky upřednostnit nebo alespoň nakombinovat s běžnou bílou moukou pšeničnou tak, abychom docílili jak chutnější, tak zdravější podoby pokrmu.
Číst dále »
0 komentářů

Sůl je prostě nad zlato

Sůl je mnohdy vzácným a nezbytným doplňkem při přípravě jídla. Musí se ale používat v přiměřeném množství a projít správnou kuchyňskou úpravou.
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny jsou zdravé!

Těstovin existuje přes 300 druhů, všemožných tvarů, velikostí a barev. Kromě prověřených receptů, při jejichž pouhém vyslovení se sbíhají strávníkům po celém světě sliny – například špagety s boloňskou omáčkou či zapečené lasagne – se ale nemusíte bát zapojit do jejich přípravy také svoji fantazii.
Číst dále »
0 komentářů

Med uklidňuje a pomáhá proti nespavosti

Med je odpradávna zařazován mezi přírodní zázraky – jako pochutina i jako podpůrný léčebný prostředek. Med se používá proti kašli, chrapotu, průjmu či žaludečních vředech. Umí hojit rány a zničit bakterie v žaludku a střevech. Uklidňuje, podporuje paměť a působí proti nespavosti.
Číst dále »
0 komentářů

Pěstujeme doma kombuchu

Kombucha je čajový nápoj, o jehož pozitivních účincích na náš střevní mikrobiom není pochyb. Tento fermentovaný nápoj nemusíte jen kupovat v obchodech se zdravou výživou, ale můžete si ho doma vyrábět sami. Poradíme vám jak.
Číst dále »
9 komentářů

Nepleťme si pekingské a čínské zelí

Možná tomu nebudete chtít věřit, ale to, co si v obchodech kupujeme pod názvem čínské zelí, je vlastně zelí pekingské. Čínské zelí je prapředkem zelí pekingského, má podobný obsah léčivých látek, ale nemá pevnou hlávku jako to pekingské.
Číst dále »
0 komentářů

Zelí zvyšuje naši obranyschopnost

Štamprlička zelné šťávy denně je výbornou prevencí proti chřipce či covidu. Zelí je účinným stimulantem imunity, jeho pravidelná konzumace zvyšuje obranyschopnost našeho těla a pomáhá udržovat správnou funkci orgánů. Kromě toho zelí umí čistit střeva, váže na sebe těžké kovy a odvádí je z těla.
Číst dále »
3 komentáře

Punč znamená pět

Punč pochází z Indie, kde se původně pil jako místní alkoholický nápoj. Při jeho přípravě se používalo pěti výchozích surovin (destilát, čaj, cukr, ovocná šťáva, voda), a protože indické slovo “paňč” znamená pět, začalo se takto brzy přezdívat i tomuto nápoji.
Číst dále »
0 komentářů

Vínečko růžové

Rosé je víno, které v české kotlině dlouhou dobu stálo ve stínu svých bílých a červených kolegů. Jeho obliba však neustále – a právem – roste. Proto se spolu s námi pojďte vydat za jeho historií, pěstováním a výrobou.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky