Zdravý životní styl

Vyberte si z 371 článků

Petrželka léčí ledviny

První zmínky o ní pocházejí již ze 3. století, kdy byla petržel uvedena jako koření v římské kuchařské rukověti. Císař Karel Veliký si jí vážil jako symbolu radosti a slávy. Od 16. století se rozlišují kořenové a naťové typy a tehdy byla poprvé izolována i petrželová silice.
Číst dále »
0 komentářů

Bulgur prospívá našim nervům

Bulgur je předvařená a nalámaná celozrnná pšenice, která se používá (obdobně jako rýže nebo kuskus) na přípravu dalších pokrmů. Má oříškovou chuť a voní po obilí. Protože nenadýmá a je lehce stravitelný, můžeme bulgur podávat i dětem.
Číst dále »
0 komentářů

Libeček léčí močové cesty

Libeček si našel v naší kuchyni nezastupitelné místo. Je to velmi aromatická bylina, jejíž chuť se dá přirovnat k celeru. Říká se mu také přírodní maggi, jelikož nejen tak voní a chutná, ale umí i nahradit sůl a krásně okoření jakékoliv jídlo.
Číst dále »
0 komentářů

Mandlové mléko

K nejpopulárnějším (ne)mlékům patří to mandlové. V jeho případě dokonce nejsme odkázáni jen na pulty obchodů, ale můžeme si jej sami vyrobit. Co byste o mandlovém „mléce“ měli vědět?
Číst dále »
0 komentářů

Znáte všechny druhy pepře?

Kmotře Petře, víte, jakého v kuchyni užít pepře? Na světě existuje přes dva tisíce druhů pepře a koření, které se takto označuje, ačkoliv ve skutečnosti pepřem není. A který z nich používáte v kuchyni vy?
Číst dále »
0 komentářů

Zelený čaj spaluje kalorie

Zelený čaj se pije již 5 000 let a je oblíbený nejen v Číně, Tchaj-wanu, Japonsku a na Středním Východě, ale rozšířil se i do zemí západní Evropy a Severní Ameriky, kde byl dříve více v oblibě čaj černý. Není divu, zelený čaj je velmi účinný lék.
Číst dále »
0 komentářů

Polníček pro pevné nervy

Ačkoliv je polníček hotovou studnicí cenných vitamínů a minerálu, v českých kuchyních si zatím nevybojoval pevné místo. Přitom blahodárně působí nejenom na imunitu, ale hlavně na nervový systém! Dejte si zeleninu pro pevné nervy!
Číst dále »
0 komentářů

Ovesné vločky pomáhají hubnout

Žaludek ocení, když může zpracovávat něco zdravého, tělu prospěšného, lehce stravitelného a přitom chutného. Řada takových pokrmů se dá připravit z vloček vyrobených z nejmladší obiloviny – ovsa. A málokdo ví, že ovesné vločky navíc pomáhají hubnout.
Číst dále »
0 komentářů

Máta povzbuzuje trávení i chuť k jídlu

Mít doma po ruce mátu, ať čerstvou, nebo sušenou, není vůbec k zahození. Její nejběžnější užití ve formě velmi lahodného čaje má dlouhou tradici – nejen díky chuti a vůni, ale především pro blahodárné účinky na naše tělo.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky