Zdravý životní styl

Vyberte si z 370 článků

Poznáte jednotlivé odrůdy vína?

Jsou to krásné chvíle. Sedíme, jen tak si přemýšlíme, odpočíváme a k tomu vychutnáváme sklenku vína. Je to Portugal, Frankovka, nebo Vavřinec? Müller, Ryzlink, či Veltlín?
Číst dále »
0 komentářů

Jak si vychutnat víno?

Jak známo, pití vína v rozumné míře je zdravé. Jak si ale tento nápoj starý téměř jako lidstvo samo dokonale vychutnat – tedy do jaké skleničky a při jaké teplotě jej nalévat a co sledovat v jeho barvě, vůni a chuti?
Číst dále »
0 komentářů

Oříšky jsou chutné i léčivé

Kromě neodolatelné chuti nalezneme v oříšcích spoustu užitečných živin. Například pistácie snižují cholesterol, kešu léčí oči i kůži, mandle uklidňují nervy, arašídy chrání před zubním kazem a vlašské ořechy zase snižují krevní tlak. Jak bychom tedy mohli odolat tomuto zdravému mlsání?
Číst dále »
0 komentářů

Kysané zelí udržuje zdravá střeva

Už za dob starých mořeplavců nesmělo kysané zelí chybět na žádné mnohaměsíční plavbě. Nakrouhané naložené listy bílého zelí dodávaly námořníkům sílu při těžké práci a chránily posádku před obávanými kurdějemi. Také dnes může kysané zelí prokázat našemu tělu nejednu službu.
Číst dále »
0 komentářů

Jak posílit náš organismus?

Ordinace lékařů se zas začínají plnit kašlajícími a smrkajícími nešťastníky. Rychle přibývají, protože jsou jich plné tramvaje a autobusy, kina a divadla, kde si viry a bakterie bezplatně předáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme domácí bylinkové čaje

Podzim nás zahnal dovnitř. Zima nás tam ještě přidrží. A jako nepříjemný bonus na nás útočí nejrůznější respirační onemocnění. Nastal čas, kdy v teple domova oceníme šálek čaje z nasušených ovocných plodů a bylinek, ať jen tak pro zahřátí a osvěžení, či jako pomoc při rýmě a kašli nebo jiných potížích. Vyplatí se mít je připravené do zásoby.
Číst dále »
0 komentářů

Co bychom měli snídat?

Nedostatek času, chybějící pocit hladu, snaha zhubnout – to jsou jedny nejběžnějších důvodů, proč snídaně v českých domácnostech nevypadá tak, jak by měla. Často právě na prvním jídlu dne končí naše jakákoliv předsevzetí.
Číst dále »
0 komentářů

Co Čech, to houbař

„Pojď, hříbečku, do košíčku…“, také si tuhle odrhovačku broukáte, když procházíte voňavým lesem a bystrýma očima lovíte úskočné klouzky, skryté poddubáky a zrzavé ryzce do večerní smaženice?
Číst dále »
0 komentářů

Šípky jsou nabité vitamínem C

Šípkový čaj patřil v bylinné tradici našich babiček k tomu snad nejužívanějšímu léčivému nápoji. Pomáhá při nachlazení, působí proti únavě, celkově osvěžuje a zvyšuje odolnost proti infekcím. Kromě toho jsou šípky nejlepším přírodním lékem proti paradentóze a onemocnění dásní.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky