Zdravý životní styl

Vyberte si z 373 článků

Netradiční zelenina s názvem černý kořen

Ačkoliv název černý kořen jistě v mnohých neevokuje zrovna gastro pochoutku a jeho vzezření rovněž nikoli, nenechte se mýlit. Jde o dosti prospěšnou potravinu, která není vůbec těžká jak na přípravu, tak ani na samotné pěstování.
Číst dále »

Dýně posilují a čistí náš organismus

Dýně nejsou jen krásně barevnou podzimní ozdobou, ale díky svým léčebným vlastnostem patří rovněž na náš jídelníček. Existuje bezpočet druhů dýní, z jejichž plodů můžeme připravit prakticky cokoliv – polévky, saláty, kaše, nebo třeba lívance, koláče, dorty, kompoty či marmelády.
Číst dále »

Dýňová a slunečnicová semínka snižují cholesterol

Jsou malá a nenápadná, přesto v sobě skrývají pokladnici plnou zdraví! Možná právě proto je opeřencům do zpěvu, když celý den zobají nejrůznější zrníčka. Zobněte si taky!
Číst dále »

Brambory – perly českých polí

Brambory patří k české kuchyni jako bílek ke žloutku. Je to jednoznačně nejoblíbenější příloha. A to k nim nepočítáme bramborové knedlíky! Uvařit brambory ve vodě totiž zvládne úplně každý. Nebo to není tak jednoznačné tvrzení?
Číst dále »

Brambory snižují krevní tlak a posilují cévy

Věděli jste, že brambory dokáží nejen zasytit, ale i ochránit naše tělo? Pravidelná konzumace brambor totiž pomáhá udržet zdravé a silné srdce a přispívá k léčbě vysokého krevního tlaku a vysoké hladiny cholesterolu. Brambory jsou dále důležité pro zdravé kosti, klouby, šlachy a svaly, ale i pro kůži, vlasy či nehty.
Číst dále »

Pivo zabraňuje kornatění tepen

Orosená sklenička se zlatým obsahem a čepicí husté bílé pěny – také byste si dali? Rozumné pití piva navíc slouží jako prevence osteoporózy a vede ke zvyšování tzv. hodného cholesterolu, čímž působí proti kornatění tepen.
Číst dále »

Máte rádi pšeničné pivo či radler?

Pšeničné pivo či nápoj zvaný radler (neboli pivo míchané s bublinkovou limonádou) už nejsou v našich končinách žádnou novinkou. Oba druhy osvěžujících piv se těší oblibě převážně u žen či mladých lidí, tedy u těch, kterým u piva doposud vadila jeho chmelová hořkost.
Číst dále »

Co pít v létě?

Letní měsíce se dožadují dostatečného přísunu tekutin. Skutečně víte, co vaše tělo žádá? Zbourejte jednou provždy mýty ohledně pitného režimu a přečtěte si, jaké tekutiny byste měli správně pít.
Číst dále »

Připravme si jahodové menu

Sladké, osvěžující a voňavé. To vše pro jahody platí. Přemýšlíte, jak je co nejlépe zužitkovat? Nejprve si ale připomeňme některá fakta, která jste o tomto jinak notoricky známém ovoci možná ani nevěděli.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky