Zdravý životní styl

Vyberte si z 370 článků

Káva přináší radost a sblížení

Vůně linoucí se z kávovaru vyvolává pocit tepla, který připomíná vánoční atmosféru. Káva vystihuje podstatu Vánoc – lásku, sdílení a pospolitost. Moderní kávovary jsou navíc vybaveny několika nastaveními, takže oblíbený nápoj si každý může připravit pouhým stisknutím tlačítka…
Číst dále »
0 komentářů

Zahřejme se horkým nápojem

Chladné teploty si přímo říkají o nějakou tu teplou tekutou lahůdku – ať už se jedná o alkoholickou nebo nealkoholickou variantu. Zahřejí nás po náročné cestě z práce, provoní kuchyni a navodí správnou útulnou atmosféru. Dáte si s námi šálek?
Číst dále »
0 komentářů

Na jakých oříšcích si rádi pochutnáváte?

Oříšky jsou chutné i léčivé, o tom není žádných pochyb. Nicméně jsou mezi nimi rozdíly v chuti, velikosti nebo třeba množství tuku. Které druhy jsou vaše oblíbené?
Číst dále »
2 komentáře

Celer zvyšuje potenci

Celer jako přírodní afrodisiakum sice znali už staří Egypťané, u nás byl však objeven až v 17. století. Dnes se celer – ať už kořenový, řapíkatý nebo listový – pěstuje po celém světě a mezi lidovými léčiteli je notoricky známý právě pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci.
Číst dále »
0 komentářů

Návrat ke kořenům kořenové zeleniny

Tradiční kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel a pastinák) patří k bohatým zdrojům minerálních solí, sacharidů a vitaminů. Má vysokou dietetickou hodnotu a léčivé účinky. Dobře se skladuje a je tak k dispozici v syrovém stavu po celou zimu. Navíc poslední roky prožívá svůj návrat do naší kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Mrkev snižuje výskyt rakoviny

Mrkev se používá v léčitelství jako močopudný a projímavý prostředek, při šerosleposti, močových kamenech a revmatických zánětech kloubů. Šťáva z kořene pomáhá také při ischemické chorobě srdeční. Před několika lety bylo zjištěno, že látka falkarinol obsažená v mrkvi může snižovat rozvoj rakoviny.
Číst dále »
0 komentářů

Křen vyhání infekce z těla

Křen je vytrvalá bylina s válcovitým kořenem, která má výraznou štiplavou chuť i vůni. Jeho milovníci si těžko dokáží představit ovar nebo jiný druh masa bez nastrouhaného křenu. Křen je navíc přírodní antibiotikum a pomáhá při nachlazení, angíně či chřipce.
Číst dále »
0 komentářů

Vaříme kaši k snídani, obědu i večeři

V dnešní hektické době má jen málokdo času nazbyt. Vydatná kaše je tedy skvělým způsobem, jak tělu dopřát kvalitní potravu plnou všech potřebných látek, a přitom nestrávit v kuchyni drahocenné minuty navíc. Ať už hledáte snídani, která vás nastartuje na dlouhý den, rychlý oběd nebo večeři pro sladké sny, kaše je přesně tou cestou, jakou se vydat.
Číst dále »
1 komentář

Netradiční zelenina s názvem černý kořen

Ačkoliv název černý kořen jistě v mnohých neevokuje zrovna gastro pochoutku a jeho vzezření rovněž nikoli, nenechte se mýlit. Jde o dosti prospěšnou potravinu, která není vůbec těžká jak na přípravu, tak ani na samotné pěstování.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky