Zdravý životní styl

Vyberte si z 370 článků

Vyzkoušejte červenou rýži

Červená rýže patří mezi speciální celozrnné (tedy neloupané) rýže. Tím, že nebyla zbavena své slupky a klíčku, ukrývá v sobě mnohem více vlákniny a cenných látek. Barvu má zrzavě hnědou, její chuť je skvěle oříšková.
Číst dále »
0 komentářů

Quinoa pomáhá k lepšímu spánku

Quinoa (čteme kinoa) neboli merlík čilský je rostlina pocházející z jihoamerických And, jejíž semena se používají jako obilnina. Tato drobná kulatá zrnka quinoi se často na první pohled zaměňují s kuskusem nebo amarantem.
Číst dále »
0 komentářů

Cizrna předchází stárnutí

Cizrna se podobá velkému hrachu. Je k dostání celá nebo půlená, připravují se z ní nákypy, polévky a dušené pokrmy. Na Středním východě patří cizrna mezi základní potraviny, je však součástí i mnoha evropských a orientálních pokrmů. Navíc je velmi zdravá a proto bychom ji měli jíst co nejčastěji.
Číst dále »
0 komentářů

Ach, ty karpály!

Taky vás občas brní prsty na rukou, zvlášť na té, kterou víc používáte? Stane se vám, že vám z ruky vypadne hrneček? Budí vás bolest zápěstí ze spaní? Tak to jste zřejmě další pěšák v armádě těch, kteří trpí syndromem karpálního tunelu.
Číst dále »
0 komentářů

Jak se otužovat?

Jste zimomřiví a rádi si v zimě přitopíte, nebo “něco vydržíte“? Nejenže nadměrným topením utratíte spoustu peněz, ale není to ani zdravé. Začněte raději s otužováním. Poradíme vám, jak na to.
Číst dále »
0 komentářů

Bylinky za oknem i v zimě

Venku provazy deště nebo mráz a sníh, fujavice, zahrada spí. My však můžeme mít za oknem malou zelenou zahrádku, jejíž lístky provoní připravované pokrmy, jsou zdravé a některé i léčivé. Mnohé bylinky, které v sezóně rostou venku, snadno vypěstujeme ze semínek i doma.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na omrzliny

Ačkoliv zima je časem zimních radovánek, je třeba myslet také na to, že lidské tělo není uzpůsobeno pro dlouhodobý pobyt v chladném prostředí. K podchlazení organismu může dojít velmi rychle i při teplotách lehce pod nulou, při silném větru je navíc toto riziko několikanásobně vyšší.
Číst dále »
0 komentářů

Polévky pro zahřátí

Polévka musí být grunt, jak říkávaly již naše prababičky. A co taky jiného nás v zimních měsících tak spolehlivě zahřeje a zasytí?
Číst dále »
0 komentářů

Zdraví a jídelníček

Náš organizmus je vlastně velmi složitý stroj, který potřebuje energii, aby mohl fungovat. Energii získáváme jídlem. Jenže přijímáme takové potraviny nebo tak upravené, že nám energii sice dodají, ale zároveň nám škodí.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky