Perník v prášku
Stručný popis výrobku: Sypká směs pro přípravu perníku Postup přípravy Obsah sáčku vsypeme do misky, přidáme 340 ml vody a 150 ml oleje. Důkladně promícháme. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při teplotě 160-170 stupňů cca 25-30 minut. Upečený perník můžeme potřít džemem, polít čokoládovou polevou, ozdobit ořechy, kokosem, mandlemi apod. Složení výrobku: pšeničná mouka, cukr, rostlinná instantní přísada (sušený glukózový sirup, částečně ztužený sójový tuk, mléčná bílkovina, stabilizátory: fosforečnany draselné, polyfosforečnany, protispékavá látka: oxid křemičitý, emulgátory: mono- a diglyceridy mastných kyselin a stearoyl- 2—mléčnan sodný, jedlá sůl, barvivo: karoteny), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kypřicí látky: difosforečnany, uhličitany sodné, perníkové koření (skořice mletá, koriandr mletý, hřebíček mletý, badyán mletý, anýz mletý, fenykl mletý, nové koření mleté, muškátový ořech mletý, muškátový květ mletý, zázvor mletý), pomerančová kůra, sušená vejce. Výživové údaje: 100 g % RHP/100 g energetická hodnota 373 kcal/1582 kJ tuky celkem 4,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,2 g sacharidy 77 g z toho cukry 28 g bílkoviny 7 g sůl 0,93 g RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal) Alergeny: Obiloviny – lepek (pšenice), mléko, vejce
Detail produktu »