Stručný popis výrobku:

Kolínka jsou vyrobená tvarováním nekynutého a chemicky nekypřeného těsta, připraveného zejména z mlýnských obilných výrobků nebo jejich směsí.

Při dodržení podmínek uvedených v návodu se těstoviny nerozvařují, nejsou lepkavé a zachovávají si svůj tvar i po uvaření.

Složení výrobku:

pšeničná mouka, sušená vejce 2 %

Výživové údaje:

100 g % RHP/100 g
energetická hodnota 364 kcal/1544 kJ
tuky celkem 2,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g
sacharidy 72,0 g
z toho cukry 2,6 g
bílkoviny 12,0 g
sůl 0,06 g

RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)

Alergeny:

Obiloviny – lepek (pšenice), vejce