Stručný popis výrobku:
Tento smetanový jogurt je kysaný mléčný výrobek s obsahem deseti procent tuku v bílé hmotě. Získává se kysáním upravené smetany jogurtovou kulturou – jedná se tedy o produkt, který obsahuje stanovené množství živých jogurtových kultur příznivě působících na lidský organismus. Při výrobě smetanových jogurtů nepoužíváme konzervační látky.
Svými senzorickými vlastnostmi – bílá hmota s lehce nažloutlým odstínem, jemnou krémovitou, přiměřeně hustou konzistencí a charakteristickou jogurtově nakyslou příchutí, patří mezi nejkvalitnější a nejlahodnější jogurty na trhu.
Složení výrobku:
smetana, jahodová složka 17 % (cukr, jahody 30 %, řepný koncentrát, jahodové aroma), jogurtové kultury.
Výživové údaje:
100 g | % RHP/100 g | |
energetická hodnota | 136 kcal/566 kJ | |
tuky celkem | 8,4 g | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 5,5 g | |
sacharidy | 12 g | |
z toho cukry | 9,2 g | |
bílkoviny | 3,0 g | |
sůl | 0,1 g |
RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)
Alergeny:
mléko