Stručný popis výrobu:
Gothajský salám. Tepelně opracovaný masný výrobek.
Složení výrobku:
vepřové maso 41 %, vepřové syrové sádlo, hovězí maso 15 %, pitná voda, jedlá sůl s jódem (jedlá sůl, jodičnan draselný, konzervant: E250), stabilizátor: difosforečnany, trifosforečnany, dextróza, koření, extrakty koření, antioxidant: erythorban sodný, barvivo: sušená šťáva z červené řepy.
Bez lepku.
Výživové údaje:
100 g | % RHP/100 g | |
energetická hodnota | 345 kcal/1425 kJ | 16 |
tuky celkem | 33,6 g | 42 |
z toho nasycené mastné kyseliny | 13,8 g | 63 |
sacharidy | 0,1 g | 2 |
z toho cukry | 0,1 g | 0,8 |
bílkoviny | 10,6 g | 18 |
sůl | 1,96 g | 21 |
RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)