Stručný popis výrobku:

Kořenicí směs s příjemnou aromatickou vůní typickou pro orientální kuchyni. Používá se k ochucování čínských specialit. Bez přidaného glutamanu sodného

Základní recept:

Kuřecí maso na jemném koření Čína

250 g kuřecího masa, pórek, 1 balení mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev), sójová omáčka, koření Čína, trochu bramborového škrobu na zahuštění, sůl.

Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve s troškou oleje, přidáme omytá a na kostky pokrájená kuřecí prsa. Narychlo orestujeme, přidáme sójovou omáčku, sůl, koření Čína a mraženou zeleninu. Ve studené vodě rozmícháme trochu bramborového škrobu a směs v pánvi podlijeme. Dusíme cca 20 minut. Podáváme s rýží.

Složení výrobku:

koriandr mletý, cibule granulovaná, kari koření (kurkuma mletá, koriandr mletý, zázvor mletý, pískavice mletá, jedlá sůl, kmín mletý, římský kmín mletý, chilli mleté), pepř černý mletý, jedlá sůl (max. 12 %), česnek granulovaný, zázvor mletý, cukr, mrkev drcená, hřebíček mletý, nové koření mleté, muškátový květ mletý, kurkuma mletá

Výživové údaje:

100 g % RHP/100 g
energetická hodnota 355 kcal/1489 kJ
tuky celkem 7,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
sacharidy 60,5 g
z toho cukry 12,7 g
bílkoviny 9,8 g
sůl 10,5 g

RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)

Alergeny:

může obsahovat hořčici, celer, sezam, lepek, sóju