Stručný popis výrobku:
Kořenicí směs s příjemnou aromatickou vůní typickou pro orientální kuchyni. Používá se k ochucování čínských specialit. Bez přidaného glutamanu sodného
Základní recept:
Kuřecí maso na jemném koření Čína
250 g kuřecího masa, pórek, 1 balení mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, mrkev), sójová omáčka, koření Čína, trochu bramborového škrobu na zahuštění, sůl.
Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve s troškou oleje, přidáme omytá a na kostky pokrájená kuřecí prsa. Narychlo orestujeme, přidáme sójovou omáčku, sůl, koření Čína a mraženou zeleninu. Ve studené vodě rozmícháme trochu bramborového škrobu a směs v pánvi podlijeme. Dusíme cca 20 minut. Podáváme s rýží.
Složení výrobku:
koriandr mletý, cibule granulovaná, kari koření (kurkuma mletá, koriandr mletý, zázvor mletý, pískavice mletá, jedlá sůl, kmín mletý, římský kmín mletý, chilli mleté), pepř černý mletý, jedlá sůl (max. 12 %), česnek granulovaný, zázvor mletý, cukr, mrkev drcená, hřebíček mletý, nové koření mleté, muškátový květ mletý, kurkuma mletá
Výživové údaje:
100 g | % RHP/100 g | |
energetická hodnota | 355 kcal/1489 kJ | |
tuky celkem | 7,8 g | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,1 g | |
sacharidy | 60,5 g | |
z toho cukry | 12,7 g | |
bílkoviny | 9,8 g | |
sůl | 10,5 g |
RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)
Alergeny:
může obsahovat hořčici, celer, sezam, lepek, sóju