Dle tradic se má na Štědrý den držet půst. Dodržujete tuto tradici, nebo jde mimo vás? A jak je to obecně s půstem? Podstoupili jste ho někdy pro očištění organismu?
Máte dojem, že se rok za rokem vytrácí tradiční duch Vánoc? Že se z nejkrásnějších svátků roku stává pouze komerce? Hlavu vzhůru! Moderní doba přináší moderní tradice. Ale nikdy není pozdě vrátit se ani zpátky ke kořenům.
České Vánoce, to je stromeček, cukroví, bramborový salát a samozřejmě kapr! Možná kupujete jednotlivé kapří porce, protože máte strach rybu vykuchat a naporcovat, ale věřte, není to žádný problém!
Vánoce rovná se čas strávený přejídáním…Také to tak máte? O tom přeci Vánoce nejsou. Nemusíte je strávit nad plným stolem jídla. Jak se vyhnout přejídání během vánočních svátků?
Nevíte, co darovat svými blízkým na Vánoce? Pořiďte jim úžasnou knížku Vánoční Tradinář – od Dušiček po Hromnice od autorek Martiny Boledovičové a farářky Martiny Viktorie Kopecké.
Určitě jste se již setkali s různými akcemi či reklamami, které propagují pozitivní účinky povzbuzujících energetických nápojů. Jak to však bývá, i energetický drink může být dobrý sluha, ale zároveň zlý pán.
Tato válcovitá pochoutka – známá také také sójový kmen, suk, špalek nebo tyčinka – se začala vyrábět již na konci 50. let minulého století. Základní složení zůstalo však dodnes téměř stejné (tedy cukr, sójová mouka, tuk, sušené mléko a rumové aroma), přibyly jen nové náplně či příchutě jako kakaová či brusinková.