Tipy a rady

Vyberte si z 1080 článků

Což takhle dát si quiche?

Quiche (čteme kiš) je slaný koláč z křehkého těsta, který pochází z Francie. Podává se buď jako teplý předkrm nebo lehký a rychlý oběd. Quiche může mít různé náplně – zeleninovou, masovou, sýrovou nebo třeba houbovou – podle naší chuti.
Číst dále »
0 komentářů

Použité baterie do COOPu

V pátek 9. září si Češi spolu s celou Evropou připomenou význam třídění a recyklace použitých baterií a akumulátorů. Již podruhé totiž budeme slavit Evropský den recyklace baterií. Tento den je tak pro všechny domácnosti další příležitostí odnést použité baterie na jedno z více než 20 tisíc sběrných míst neziskové organizace ECOBAT, která u nás zajišťuje jejich sběr a recyklaci.
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme poznámkovou tabulku

Tabuli a křídu si ze školních let pamatujeme všichni a v době elektronických zařízení na ni jistě kolikrát nostalgicky vzpomínáme. Co si takhle vyrobit její menší originální verzi?
Číst dále »
0 komentářů

Potraviny s falší

Stojíte před regálem a váháte – je tenhle džem skutečně jahodový nebo borůvkový? Opravdu špekáček bude chutnat tak, jak má? Je sýr z mléka či rostlinných tuků? A jak vybrat med, aby nebyl falšovaný? Přečtěte si proto naše rady, abyste v obchodě věděli podle čeho vybírat.
Číst dále »
0 komentářů

Jak na žrouty peněz v domácnosti?

Dva tisíce korun ročně stojí podle odborníků každou českou domácnost jen samotná příprava jídel. Přitom se při správném vaření a ovládání kuchyňských spotřebičů dá velká část této sumy ušetřit. Pojďte se podívat, kde všude v naší domácnosti nám utíkají peníze.
Číst dále »
0 komentářů

Kam na koupaliště v Královéhradeckém kraji

Jste z Královéhradeckého kraje, nebo byste se sem rádi podívali na letní dovolenou či výlet? Pak by to chtělo někam k vodě. Přibližme si alespoň některá přírodní koupaliště v Královéhradeckém kraji.
Číst dále »
0 komentářů

Vepřové maso jíme nejvíc

Ať se vyznavači zdravých stravovacích trendů sebevíc snaží, vepřové maso v české kuchyni stále vládne (činí téměř 55% z celkové spotřeby masa). Méně prorostlý kousek pašíka našemu zdraví rozhodně neuškodí, navíc je zdrojem bílkovin a vitaminu B1. Jen tím bůčkem bychom se každý den ládovat neměli.
Číst dále »
0 komentářů

D-panthenol v domácí kosmetice

D-panthenol neboli provitamín B5 je aktivní látka, která se používá jak v medicíně, tak v kosmetickém průmyslu. Je to čirá, velmi hustá bezbarvá tekutina rozpustná ve vodě. My vás s touto látkou naučíme pracovat v domácích podmínkách.
Číst dále »
0 komentářů

2. 8. = Den suchého zipu

Pravděpodobně o tom uslyšíte poprvé, ale 2. srpna slavíme Den suchého zipu. Objev suchého zipu je připisován švýcarskému inženýru Georgi de Mestralovi a jeho čtyřnohému mazlíčkovi, na něhož se po jedné procházce nabalily chomáčky bodláků…
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky