Tipy a rady

Vyberte si z 1043 článků

15 listopadu., 2017
Domácnost, Tipy a rady,

Tlakový neboli Papinův hrnec

Ačkoliv tlakový hrnec považujeme za vymoženost moderní kuchyně, v podstatě se jedná o vynález prastarý, který přišel na svět již v 17. století. Autorem této praktické “pomůcky” na vaření byl francouzský fyzik a vynálezce Denis Papin, který kromě tlakového hrnce sestrojil například parní člun.
Číst dále »
0 komentářů
9 listopadu., 2017
Tipy a rady, Tradice,

9. 11. = Mezinárodní den boje proti fašismu a antisemitismu

Na některé události z historie by se zapomínat nemělo. Jednou z nich je i utrpení lidí, kteří si prošli koncentračním táborem. Zapomínat by se nemělo ani na další události související s fašismem a antisemitismem. Připomínkou je i Mezinárodní den boje proti fašismu a antisemitismu.
Číst dále »
0 komentářů
9 listopadu., 2017
Domácnost, Tipy a rady,

K čemu použít nepotřebný špunt, zátku či víčko?

Také se vám doma hromadí všelijaké korkové špunty od vína, umělohmotné zátky a víčka z lahví limonád? Každý zkušený kutil vám řekne, že do popelnic by jich byla škoda!
Číst dále »
0 komentářů

Jak najít ty správné boty?

Kdy jste naposled reklamovali boty? Že vám to za rozčilování nestojí? Nebo naposledy zrovna minulý týden, protože se vám po dvou měsících odlepila podrážka? Bez ohledu na to, jaké máte zkušenosti osobně, vězte, že stížnosti na obuv patří k nejčastějším, ale také k nejproblematičtějším.
Číst dále »
0 komentářů
3 listopadu., 2017
Domácnost, Tipy a rady,

Ošetření kožených rukavic

Máte doma kožené rukavice a nevíte, jak je ošetřovat? Není to tak složité. Stačí mít po ruce pár zajímavých ingrediencí a vaše rukavice budou vypadat zase jako nové.
Číst dále »
0 komentářů

Vybíráme hovězí a vepřové maso

Také někdy tápete, jaké maso použít na pečení, z čeho uvařit guláš, co se hodí na řízky a co na tatarský biftek? Abyste nemuseli bezradně přešlapovat před pultem v obchodech, připravili jsme pro vás malý masový slovníček.
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme parní hrnec (troubu)

Začnete-li uvažovat o domácím vaření v páře, musíte se nejdříve rozhodnout mezi parním hrncem a parní troubou. Parní hrnce jsou poměrně levné, oproti troubám nenabízejí příliš velký komfort a nejsou tak elegantní. Z testu však odcházejí jako jejich rovnocenní partneři.
Číst dále »
1 komentář

Věšíme jemné prádlo

Někdy narazíme na textilie, u kterých výrobce nedoporučuje ždímání v pračce, ale nepovoluje zpravidla ani ruční ždímání. Jde většinou o materiály smíšené nebo hedvábné, kterým by ždímání mohlo uškodit. Jak je tedy pověsit a usušit?
Číst dále »
0 komentářů

Znáte ubrouskovou techniku?

Ubrousková technika zvaná decoupage (čteme dekupáž) je způsob, jak ozdobit těmi nejkrásnějšími motivy květináče, talíře, dřevěné rámečky, skleničky, hrnky, obaly na knihy, krabičky, svíčky a řadu dalších předmětů. Decoupage je jednoduchá, levná a velmi efektní technika, která se hodí pro každou příležitost i každé roční období.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky