Která hospodyňka by si nechtěla zjednodušit pravidelné postávání u plotny? Pečení masa v troubě je nenáročné a ušetří nám čas i energie. A v pekáči je to pak hotový svátek!
Jestli jste si mysleli, že knedlík může být jen kynutý, houskový, bramborový a ovocný, nebyla to v žádném případě pravda. Přečtěte si s námi následující text a budete žasnout nad tím, kolik knedlíků nabízí nejen naše česká kuchyně, ale i kuchyně našich sousedů.
Milovníci sýrů mají jistě v malíčku sýry naši privátní značky Ranko. Co však o jednotlivých druzích víme? Jaký je jejich původ, historie, kuchyňské využití? Podívali jsme se sýrům Ranko na zoubek či do rodného listu a sestavili jsme pro vás následující malý sýrový lexikon.
Velké změny teplot našemu tělu příliš nesvědčí, proto je namístě chránit se teplým oblečením i vitamíny a doplňky podporujícími přirozenou imunitu. Tak jako chráníme tělo, nesmíme zapomínat ani na vlasy.
Také v zimě patříte mezi ty, kteří by nejradši zalezli jako medvěd někam do brlohu, schovali se jako svišť nebo ježek a vylezli až s prvními jarními paprsky? No, nejsme na to stavění, a i když bychom měli trochu zvolnit tempo, úplně vypnout by nám rozhodně nesvědčilo.
Proč u všech všudy existuje tolik druhů rýže? Vždyť je snad úplně jedno, kterou z nich použiju do rizota! Chyba lávky! Také u rýže byste měli hledět na to, jaký pokrm chcete připravit, a podle toho zvolit ten správný typ.
Když se paní Zima ujme vlády, tak nějak se všechno zpomalí a ztiší. Lidé raději vyhledávají teplo domova. A co naši domácí mazlíčkové, jak ti žijí během zimních měsíců?
Pokud teploty klesnou velmi nízko, je to nebezpečné nejen například pro lidi nemocné cukrovkou (případné omrzliny se jim daleko hůře hojí), ale také pro malé děti. Kdy tedy můžeme s dětmi vycházet ven a jak je před mrazem co nejlépe chránit?
Patříte mezi ty, kteří se rozdělí nejen se svými bližními, ale myslí také na přírodu a zvěř? Pojďte si připomenout určitá pravidla, aby se jednalo o dobrý skutek a zvěři jsme neublížili.