Způsobů, jak vyrobit doma čokoládovou polevu, je více. Přinášíme vám srovnání čtyř základních čoko polev – ze smetany, z rostlinného tuku, z kakaa a z másla. Jaká se vaše nejoblíbenější?
Pokud je čokoláda kvalitní, má přímo božskou chuť i vlastnosti. Ty by však mohla snadno ztratit, pokud bychom ji špatně skladovali. Čokoláda totiž nerada velké změny – je citlivá na vlhko, vůně, světlo či výkyvy teplot. Ona je vlastně čokoláda dost cimprlich.
Už vám někdy chutnalo tolik, že jste chtěli sníst i talíř? S následujícím návodem to nebude žádný problém! Pomocí balónku si vytvoříme misku celou z čokolády a věřte, že tím potěšíte nejen děti, ale ohromíte všechny okolo.
Pojďme si vyrobit domácí peeling z kávy, kakaa a kokosového oleje. Díky němu odstraníte odumřelé buňky, pokožku promasírujete a navrátíte jí svěží vzhled.
Snídaně je (zejména pro děti školou povinné) základem dne a dopolední svačina by měla být v jejím těsném závěsu. Jak na to, aby se děti ve škole pustily do jídla a nachystaná svačina nezůstala v hloubi školákova batohu?
Na vysokých školách po celé republice studují tisíce seniorů v univerzitách a akademiích třetího věku. Další stovky se učí v různých kurzech nebo docházejí na nejrůznější přednášky.
Začal vás nudit obvyklý letní stereotyp: Sejdeme se s přáteli a hodíme na gril, co dům dá? Pořádáte letní slavnost, ale chtěli byste se tentokrát obejít bez grilu? Bojíte se, aby vás přátelé nepomluvili, že jste přípravu odflákli a že pohoštění bylo nic moc?
Také si pamatujete babiččinu spíž, ve které byly vyrovnány šiky sklenic naplněných zavařenými třešněmi, meruňkami, okurkami, čalamádou či zeleninou naloženou v soli? Co nám brání vzít si z našich předků příklad? Plody naší zahrady a lesa můžeme sušit, konzervovat v soli, mrazit či zavařovat.