Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Vánoční jídla našich babiček

Co byste řekli tomu, připravit si o letošních svátcích tradiční vánoční hodování stejně jako za časů našich babiček? Ať už si vyberete kubu, čočku, kapra namodro či načerno, prozradíme vám recepty z babiččina černého sešitu.
Číst dále »
0 komentářů

Vánoční cukroví trochu jinak

Byť se dnes a denně snažíme zlepšovat, obměňovat a modernizovat vše kolem sebe, jsou věci, na které se zkrátka sahat nemá. A to jsou především staré dobré klasiky našich babiček, hlavně co se kuchyně týče. O vánočním cukroví nemluvě.
Číst dále »
0 komentářů

Nespěchejte a užijte si vaření ve vakuu

Pokud v kuchyni rádi experimentujete, tato jedinečná metoda přípravy pokrmů by vám neměla uniknout. Sous-vide neboli vaření ve vakuu vrací do gastronomie důležitý prvek, a to čas.
Číst dále »
0 komentářů

Jak se peče chleba z kvásku

Křupavý, ještě teplý a vonící po celém domě. Takový by měl být poctivý domácí chléb. Dříve jej hravě zvládla každá správná hospodyňka a rodinné recepty se předávaly jako zlato.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vznikají pufované chlebíčky?

Dáváte si k snídani či svačině extrudované chlebíčky? A přemýšleli jste někdo o tom, jak se vůbec vyrábí? My to víme!
Číst dále »
0 komentářů

Dýňová sezona je tady

Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka?
Číst dále »
0 komentářů

Děláme nepečené dorty

Léto je období, kdy se snažíme trávit v kuchyni co nejméně času a trouba má také většinou dovolenou. Když pak máme chuť na něco sladkého, není nic jednoduššího a více osvěžujícího než rychle vytvořit nějaký nepečený, dobře vychlazený moučník.
Číst dále »
1 komentář

Grilujeme bez masa

Většina smrtelníků si pod pojmem grilování představí voňavou flákotu masa, křupavé klobásky nebo klasického českého buřta. Ovšem ani zdravější a odlehčená forma grilování, tedy zelenina a ovoce, vaše chuťové buňky neurazí. A místo klasického masa zkuste třeba mořské plody nebo ryby.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na vaření v létě!

Zatímco v zimě nám obvykle nevadí trávit v kuchyni přípravou jídla poměrně dlouhý čas, v létě dáváme přednost rychlým pokrmům. Pozor však musíme dávat na infekce, kterým se v teple obzvláště daří.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky