Jídlo a vaření

Vyberte si z 245 článků

Nebojte se tuřínu!

Kvaka, hlavatice, kolník nebo dumlík. Třeba i tak se lidově přezdívá této křupavé nenápadné kořenové zelenině. Ve skutečnosti jde o tuřín, přesným názvem brukev řepka tuřín.
Číst dále »

Silvestrovské pohoštění

Když si starý rok podává ruku s rokem novým, bývá zvykem to pořádně s přáteli a známými oslavit. A během té dlouhé noci bude určitě velký zájem o nejrůznější slané lahůdky, které příjemně pošimrají naše chuťové buňky. Podívejte se, jak jsou rozverné – stejně jako silvestrovská nálada.
Číst dále »

Po Vánocích nás může trápit zažívání

Nebyli jste o Vánocích zrovna střídmí v jídle? Po vánočních svátcích mnoho lidí trápí různé zažívací problémy. Podívejme se na tři nejčastější.
Číst dále »

Flambování a jak na něj

Hledáte nezvyklý gastronomický zážitek? Přijde vám, že nemáte čím překvapit své hosty? Zkuste flambovat!
Číst dále »

Bez kapra by nebyly Vánoce

České Vánoce, to je stromeček, cukroví, bramborový salát a samozřejmě kapr! Možná kupujete jednotlivé kapří porce, protože máte strach rybu vykuchat a naporcovat, ale věřte, není to žádný problém!
Číst dále »

Vánoce nejsou o přejídání

Vánoce rovná se čas strávený přejídáním…Také to tak máte? O tom přeci Vánoce nejsou. Nemusíte je strávit nad plným stolem jídla. Jak se vyhnout přejídání během vánočních svátků?
Číst dále »

Vánoční jídla našich babiček

Co byste řekli tomu, připravit si o letošních svátcích tradiční vánoční hodování stejně jako za časů našich babiček? Ať už si vyberete kubu, čočku, kapra namodro či načerno, prozradíme vám recepty z babiččina černého sešitu.
Číst dále »

Vánoční cukroví trochu jinak

Byť se dnes a denně snažíme zlepšovat, obměňovat a modernizovat vše kolem sebe, jsou věci, na které se zkrátka sahat nemá. A to jsou především staré dobré klasiky našich babiček, hlavně co se kuchyně týče. O vánočním cukroví nemluvě.
Číst dále »

Nespěchejte a užijte si vaření ve vakuu

Pokud v kuchyni rádi experimentujete, tato jedinečná metoda přípravy pokrmů by vám neměla uniknout. Sous-vide neboli vaření ve vakuu vrací do gastronomie důležitý prvek, a to čas.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky