Jídlo a vaření

Vyberte si z 240 článků

Pozor na vaření v létě!

Zatímco v zimě nám obvykle nevadí trávit v kuchyni přípravou jídla poměrně dlouhý čas, v létě dáváme přednost rychlým pokrmům. Pozor však musíme dávat na infekce, kterým se v teple obzvláště daří.
Číst dále »
0 komentářů

Grilované specialitky a něco na zapití

Patříte k těm, kteří rádi posedí na zahrádce nebo na terase s přáteli, v ruce vychlazený drink a všude kolem vás se line vůně ze šťavnatého masa, křupavé zeleniny, čerstvých ryb a famózních sýrů? Tak rozpalte grily a blýskněte se unikátními recepty a specialitami, díky kterým se stanete králi grilovací sezóny.
Číst dále »
0 komentářů

Tip na grilování kuřete

Víte jak na to, aby kuřátko z vašeho grilu bylo poměrně rychle hotové, šťavnaté a nevysušené? 
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaný hermelín třikrát jinak

I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaná zelenina nebo sýry. A v následujícím článku se dozvíte, jak upravit ten nejoblíbenější sýr na grilování do několika netradičních podob, díky kterým se tato pochoutka bude jistě dostávat pravidelně na váš talíř.
Číst dále »
0 komentářů

Grilování bez chybiček

Kdo by se potil u sporáku, když se dá jídlo pohodlně připravovat na čerstvém vzduchu! Podlehnout kouzlu grilování je snadné. Tentokrát se ovšem podíváme na nejčastější nešvary, kterých se při grilování dopouštíme.
Číst dále »
0 komentářů

Zmrzlina jako ledová vášeň

Zmrzlina. Chutná po celý rok, ale nejvíce právě v horkých letních dnech. Však také u stánků se zmrzlinou, zvlášť u těch, které mají dobrou pověst, bývají dlouhé fronty.
Číst dále »
0 komentářů

Jak mít doma nejlepší chléb?

Člověk může být sebevětší gurmán a dopřávat si světové lahůdky, ale budeme-li k sobě upřímní, není nad čerstvý a voňavý český chléb. Kdo byl nucen (byť i dobrovolně) trávit delší čas v zahraničí, jistě ví, o čem je řeč. Poradíme vám, čeho si u chleba všímat, abychom měli ten nejlepší.
Číst dále »
0 komentářů

Co se zbytky starého pečiva?

Pečivo patří mezi nejčastější potraviny, které nezkonzumované vyhazujeme. Přitom okoralý chleba ani gumový rohlík nemusí nutně skončit na smetišti. Pokud víme, že pečivo nestačíme spotřebovat, je vhodné ho včas zamrazit. Takto vydrží 4 až 6 měsíců a máte ho v případě potřeby vždy po ruce. Co však dělat, když už je na mrazničku pozdě?
Číst dále »
0 komentářů

Řepkový olej je zdravý

Existuje nepřeberné množství olejů, my si však představíme ten pravděpodobně nejznámější a nejhojněji používaný – klasický řepkový olej.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky