Jídlo a vaření

Vyberte si z 240 článků

Tipy na pečení vánočních perníčků

Ruku na srdce – dovedete si představit ty správné Vánoce bez perníčků? S jejich pečením někdo začíná už v listopadu a snad každá rodina má ten zaručeně nejlepší recept. Jakmile se však zkouší v jiné kuchyni, nepřináší takový výsledek, jaký očekáváme. S námi ale letos vedle nešlápnete!
Číst dále »
0 komentářů

Kdy péct jaké vánoční cukroví?

Pokud patříte mezi ty, kteří ctí tradici pečení vánočního cukroví, možná už to u vás doma také začíná vonět vanilkou, oříšky, medem a dalšími ingrediencemi spjatými s pečením. Kde se vzal tento zvyk a jaké druhy cukroví máte nejraději?
Číst dále »
0 komentářů

Vanilka je balzám na nervy

Vanilka. Koření, bez kterého se neobejde žádná cukrářka. Možná právě ono může za neodolatelné pokušení, které pro nás představují sladké laskominy. Už staří Aztékové znali jeho zdravotní benefity a považovali ho za prostředníka pro spojení s bohy. Jeho omamná vůně může za mnohá spojení mezi obyčejnými smrtelníky. Ne nadarmo se řadí mezi afrodiziaka.
Číst dále »
0 komentářů

Nespěchejte a užijte si vaření ve vakuu

Pokud v kuchyni rádi experimentujete, tato jedinečná metoda přípravy pokrmů by vám neměla uniknout. Sous-vide neboli vaření ve vakuu vrací do gastronomie důležitý prvek, a to čas.
Číst dále »
0 komentářů

Jak se peče chleba z kvásku

Křupavý, ještě teplý a vonící po celém domě. Takový by měl být poctivý domácí chléb. Dříve jej hravě zvládla každá správná hospodyňka a rodinné recepty se předávaly jako zlato.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vznikají pufované chlebíčky?

Dáváte si k snídani či svačině extrudované chlebíčky? A přemýšleli jste někdo o tom, jak se vůbec vyrábí? My to víme!
Číst dále »
0 komentářů

Dýňová sezona je tady

Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka?
Číst dále »
0 komentářů

Děláme nepečené dorty

Léto je období, kdy se snažíme trávit v kuchyni co nejméně času a trouba má také většinou dovolenou. Když pak máme chuť na něco sladkého, není nic jednoduššího a více osvěžujícího než rychle vytvořit nějaký nepečený, dobře vychlazený moučník.
Číst dále »
1 komentář

Grilujeme bez masa

Většina smrtelníků si pod pojmem grilování představí voňavou flákotu masa, křupavé klobásky nebo klasického českého buřta. Ovšem ani zdravější a odlehčená forma grilování, tedy zelenina a ovoce, vaše chuťové buňky neurazí. A místo klasického masa zkuste třeba mořské plody nebo ryby.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky