Jídlo a vaření

Vyberte si z 240 článků

Děti do kuchyně patří!

Pojďme si posvítit na ty nejmenší kulináře, jimž kuchařská čepice padá do očí a kteří sotva dohlédnou na desku pracovního stolu. Ano, hádáte správně. Budeme kuchtit s dětmi. Ony totiž vaření milují!
Číst dále »
0 komentářů

Nůž dětem do ruky (ne)patří

Dovolujete dětem zapojovat se do vaření? A svěříte jim použití reálných nástrojů v čele s ostrým nožem? Nebo je raději vykážete do bezpečí jejich dětské kuchyňky? Objevte s námi odvahu pozvat je ke společnému vaření a připravte bezpečné prostředí pro jejich kulinářské objevy.
Číst dále »
0 komentářů

Hurá, jde se grilovat!

Na grilovací sezónu se těší malí i velcí, ženy i muži, vegetariáni i vyznavači masových lahůdek. Jste připraveni odstartovat venkovní kuchyň a potrápit chuťové pohárky širokého okolí vůní, o jaké si ostatní mohou nechat jenom zdát?
Číst dále »
1 komentář

Zadělávání masa a zeleniny

V aktuálním díle našeho kulinářského seriálu budeme zadělávat. Ale nebude to těsto, jak by asi většinu čtenářů mohlo napadnout. Podíváme se na to, jak to vypadá, když zaděláváme maso nebo zeleninu.
Číst dále »
0 komentářů

Vaječné hody aneb Co s vejci po Velikonocích?

Také si marně lámete hlavu s tím, jak naložit po velikonoční koledě se záplavou vajíček? Nabízíme spoustu tipů, jak si pochutnat. A nezůstane pouze u klasické české chuti.
Číst dále »
0 komentářů

Apríl v kuchyni

Jistě každý z nás alespoň jednou zažil nějaký ten aprílový žertík. Pokud rovnou nebyl jeho původcem. Vždyť přece dobré srandy není nikdy dost, a nejde-li o hloupou, ponižující či nebezpečnou zábavu, jsme pro všemi deseti!
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční menu pro kuchařské začátečníky

Pokud kulinářské umění není vaše parketa, pojďte spolu s námi objevit jednoduché velikonoční recepty. Drobné chybičky se v něm ztratí. A vy si i tak si zaručeně pochutnáte.
Číst dále »
0 komentářů

Co se jedlo na Velikonoce?

Velikonoce se slaví již od pohanských dob jako svátek rovnodennosti. Při těchto slavnostních příležitostech se vždy podávala jídla, která lidem dávala příroda. Přinášíme vám recepty na tradiční velikonoční pokrmy jako je například zelená polévka z jarních bylinek, a to dle více než sto let staré kuchařské knihy.
Číst dále »
0 komentářů

Jak využít divoké jarní bylinky v kuchyni

Je moc dobře, že bylinky čím dál víc nacházejí místo v pokrmech, které připravujeme. Kopřiva, medvědí česnek, pampeliška, popenec – to jsou přece přímo čarodějné přísady do jídla. Jsou plné zdravých vitamínů a minerálů, krásně voní a dodají jídlu nezaměnitelnou chuť.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky