Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Houbové žně

Jak co nejlépe houby zpracovat, aby vám vydržely ideálně po celý následující rok a mohli jste si je dopřávat kdykoliv na ně dostanete chuť? A do jakého receptu se nejvíce hodí houby sušené, kam s mraženými a v čem nejlépe vyniknou třeba houby na kyselo? 
Číst dále »
0 komentářů

Měsíček lékařský v kuchyni

Měsíček je u nás velice rozšířená bylina. Můžeme z něj připravit odvar vhodný proti akné, štípnutí od hmyzu či proti popáleninám. Měsíček zvláčňuje a léčí pokožku. Ale to není všechno…
Číst dále »
0 komentářů

Pivo v kuchyni

Slovy klasika – miluji vaření s pivem, někdy jej dokonce i používám na podlévání. Češi jsou národem pivařů. Ročně se jej podle statistik vypije asi 140 lirů na osobu. Byla by tedy škoda nepozvat tento zlatavý mok do kuchyně. Kromě chuťového přínosu má totiž i další výhody.
Číst dále »
0 komentářů

Jídlo na podzimní výlety

Podzim je poslední možnost v roce, vzít celou rodinu a vyrazit na celý den na výlet. Přes den ještě není taková zima a do sedmi hodin večer je stále ještě vidět. Když ale chcete vzít rodinu do přírody a strávit venku celý den, je třeba myslet i na jídlo.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme čokoládové polevy

Způsobů, jak vyrobit doma čokoládovou polevu, je více. Přinášíme vám srovnání čtyř základních čoko polev – ze smetany, z rostlinného tuku, z kakaa a z másla. Jaká se vaše nejoblíbenější?
Číst dále »
0 komentářů

Jak skladovat čokoládu?

Pokud je čokoláda kvalitní, má přímo božskou chuť i vlastnosti. Ty by však mohla snadno ztratit, pokud bychom ji špatně skladovali. Čokoláda totiž nerada velké změny – je citlivá na vlhko, vůně, světlo či výkyvy teplot. Ona je vlastně čokoláda dost cimprlich.
Číst dále »
0 komentářů

Letní party bez grilování

Začal vás nudit obvyklý letní stereotyp: Sejdeme se s přáteli a hodíme na gril, co dům dá? Pořádáte letní slavnost, ale chtěli byste se tentokrát obejít bez grilu? Bojíte se, aby vás přátelé nepomluvili, že jste přípravu odflákli a že pohoštění bylo nic moc?
Číst dále »
0 komentářů

Křupejte s Křupeto

Ke sledování filmů snad neodmyslitelně patří křupání čehokoliv slaného. Někteří z nás ujíždějí na oříšcích, jiní nedají dopustit na brambůrky a chipsy všech možných příchutí. Sály biografů ovládl popcorn a pomalu se rozšiřuje do našich domovů.
Číst dále »
0 komentářů

Osvěž se!

Když se „rtuť v teploměru vaří“, hledáme osvěžení v jakékoliv podobě. Co třeba překvapit své okolí chutnými a zaručeně osvěžujícími nápoji s puncem neotřelosti a originality?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky