Jídlo a vaření

Vyberte si z 246 článků

Je libo žabí stehýnka?

Člověk nemusí být zrovna expertem přes mezinárodní kuchyně, aby věděl, že žabí stehýnka jsou známým francouzským pokrmem. Pojďme si ho více přiblížit.
Číst dále »

Ani kolečko nazmar

Dobrá hospodyňka vykouzlí i z mála vynikající pochoutky. Jak naložit se zbytky uzenin, které ještě mohou na talíři udělat spoustu muziky?
Číst dále »

Blíží se Pilsner Fest 2015

Plzeň jako město kultury připravuje pro obyvatele města, ale i jeho návštěvníky, mnohé akce a nesmí samozřejmě chybět ani oslava zrodu piva Pilsner Urquell. Jde o tradiční Pilsner Fest.
Číst dále »

Jak skladovat masné výrobky?

Určitě se vám již stalo, že čabajka uložená v lednici nechutnala po týdnu tak, jak jste si představovali. Salám vezený na dovolenou se zase ukázal jako ne příliš trvanlivý. Jak bychom tedy měli správně skladovat masné výrobky?
Číst dále »

Dobré rady našich babiček

Již naše babičky věděly, jak si nejlépe poradit v kuchyni. Prozradí nám, jak podle nich nepřipálit bábovku, jak změkčit tvrdý chléb, jak zahustit pečeni, jak odstranit pach cibule a česneku z rukou, jak rozkrojit natvrdo uvařené vejce či jak naklepávat řízky.
Číst dále »

Kupujeme vajíčka

Vejce patří ke skupině sezónního zboží a jejich spotřeba nejvíce stoupá právě v období Velikonoc. V obchodech jsou vejce nabízena nejen v různých jakostních třídách, ale i v různých váhových skupinách. Poradíme vám, jak vajíčka vybírat a nakupovat, abychom měli jen ty nejlepší.
Číst dále »

Umíte správně uvařit čaj?

Připravit čaj je jednoduché, ale i složité. Věděli jste, že voda na jeho přípravu by neměla být tvrdá a neměla by dlouho vařit, čajová konvice a šálek by neměly být kovové a přijít do kontaktu se saponátem? Řekneme vám, jak čaj správně uvařit a také skladovat, aby byl stále voňavý a chutný.
Číst dále »

Aby nám káva chutnala

Je mnoho způsobů přípravy kávy, mnoho rad a zaručeně správných receptů. Jak tedy připravit konkrétní typ kávy tak, aby nám chutnala jako sen? Je to jednoduché – tureckou kávu v džezvě, moka kávu v dvojité konvičce a espreso v presovači!
Číst dále »

Připravujeme králičí maso

Králičí maso není u nás tak běžným pokrmem jako třeba v zahraničí – konzumuje se převážně na venkově, kde se králíci chovají. V mnoha zemích (zvláště v Rusku a ve Francii) je však hledanou pochoutkou. Bílé králičí maso je totiž velmi chutné, obsahuje málo tuku a naopak mnoho zdraví prospěšných látek.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky