Jídlo a vaření

Vyberte si z 240 článků

Aby nám káva chutnala

Je mnoho způsobů přípravy kávy, mnoho rad a zaručeně správných receptů. Jak tedy připravit konkrétní typ kávy tak, aby nám chutnala jako sen? Je to jednoduché – tureckou kávu v džezvě, moka kávu v dvojité konvičce a espreso v presovači!
Číst dále »
0 komentářů

Připravujeme králičí maso

Králičí maso není u nás tak běžným pokrmem jako třeba v zahraničí – konzumuje se převážně na venkově, kde se králíci chovají. V mnoha zemích (zvláště v Rusku a ve Francii) je však hledanou pochoutkou. Bílé králičí maso je totiž velmi chutné, obsahuje málo tuku a naopak mnoho zdraví prospěšných látek.
Číst dále »
0 komentářů

Kynutý knedlík není žádná věda

Každá správná hospodyňka by si měla poradit s kynutým knedlíkem. Je totiž naprostou klasikou na svátečním stole a potěší nejednoho strávníka napříč věkem i společenským postavením. Jak se s tímto úkolem poprat, abyste z bitvy vzešli jako vítězové?
Číst dále »
1 komentář

Nepravdivé informace o složení potravin

Přečtěte si o některých posledních nejkřiklavějších případech klamání spotřebitelů týkajících se vlastností nabízených potravin – vaječné těstoviny bez vajec, mražené ryby s obsahem 60% ledu či káva s podílem náhražky 82%… Tomu všemu říká COOP: “Stop!” a přináší novou značku COOP Dobré jistoty.
Číst dále »
0 komentářů

O starých kuchařských knihách

Staročeská kuchyně měla vždy dobrou pověst. Proslulá domácí kniha receptů, podle níž vařily naše praprababičky, byla spojována se jménem Magdaleny Dobromily Rettigové (31. 1. 1785 – 5. 8. 1845). Ale měli jsme i další výtečné autorky kuchařských receptů jako například Marii Janků-Sandtnerovou nebo Marii Rosickou.
Číst dále »
1 komentář

Když se řekne talián

V českých zemích se výroba taliánů těší již více než stoleté tradici. Základem této „neuzené uzeniny“ je telecí a vepřové maso, které se plní do kvalitních hovězích střívek, v nichž se poté velmi pomalu vaří.
Číst dále »
3 komentáře

Jak stáhnout vánočního kapra?

Někdo šupiny z kapra oškrábe nožem, někdo kůži stahuje jako z králíka. Pokud na jeho stažení jdete s nožem, hrozí vám riziko pořezání. My pro vás máme vylepšení – zkuste použít kulmu na vlasy a kapra “naondulovat”…
Číst dále »
0 komentářů

Pečeme sváteční dort

O Vánocích není nezbytně nutné servírovat jen cukroví, ale můžeme naši návštěvu překvapit například nějakými zajímavými moučníky či dorty. Přečtěte si naše tipy, jak udělat co nejlepší krém, nejdokonalejší polevu a jak moučník krásně ozdobit.
Číst dále »
0 komentářů

1. listopadu = Světový den veganství

Veganství je nejen druh moderního stravování, ale pro mnohé jeho příznivce je zároveň životním stylem. Pro ně, ale i pro ty, kteří se o něm chtějí dozvědět více, je tu Světový den veganství.
Číst dále »
2 komentáře

Vyhledávání článků

Rubriky