Plzeň jako město kultury připravuje pro obyvatele města, ale i jeho návštěvníky, mnohé akce a nesmí samozřejmě chybět ani oslava zrodu piva Pilsner Urquell. Jde o tradiční Pilsner Fest.
Určitě se vám již stalo, že čabajka uložená v lednici nechutnala po týdnu tak, jak jste si představovali. Salám vezený na dovolenou se zase ukázal jako ne příliš trvanlivý. Jak bychom tedy měli správně skladovat masné výrobky?
Již naše babičky věděly, jak si nejlépe poradit v kuchyni. Prozradí nám, jak podle nich nepřipálit bábovku, jak změkčit tvrdý chléb, jak zahustit pečeni, jak odstranit pach cibule a česneku z rukou, jak rozkrojit natvrdo uvařené vejce či jak naklepávat řízky.
Vejce patří ke skupině sezónního zboží a jejich spotřeba nejvíce stoupá právě v období Velikonoc. V obchodech jsou vejce nabízena nejen v různých jakostních třídách, ale i v různých váhových skupinách. Poradíme vám, jak vajíčka vybírat a nakupovat, abychom měli jen ty nejlepší.
Připravit čaj je jednoduché, ale i složité. Věděli jste, že voda na jeho přípravu by neměla být tvrdá a neměla by dlouho vařit, čajová konvice a šálek by neměly být kovové a přijít do kontaktu se saponátem? Řekneme vám, jak čaj správně uvařit a také skladovat, aby byl stále voňavý a chutný.
Je mnoho způsobů přípravy kávy, mnoho rad a zaručeně správných receptů. Jak tedy připravit konkrétní typ kávy tak, aby nám chutnala jako sen? Je to jednoduché – tureckou kávu v džezvě, moka kávu v dvojité konvičce a espreso v presovači!
Králičí maso není u nás tak běžným pokrmem jako třeba v zahraničí – konzumuje se převážně na venkově, kde se králíci chovají. V mnoha zemích (zvláště v Rusku a ve Francii) je však hledanou pochoutkou. Bílé králičí maso je totiž velmi chutné, obsahuje málo tuku a naopak mnoho zdraví prospěšných látek.