Jídlo a vaření

Vyberte si z 240 článků

Což takhle dát si quiche?

Quiche (čteme kiš) je slaný koláč z křehkého těsta, který pochází z Francie. Podává se buď jako teplý předkrm nebo lehký a rychlý oběd. Quiche může mít různé náplně – zeleninovou, masovou, sýrovou nebo třeba houbovou – podle naší chuti.
Číst dále »
0 komentářů

Potraviny s falší

Stojíte před regálem a váháte – je tenhle džem skutečně jahodový nebo borůvkový? Opravdu špekáček bude chutnat tak, jak má? Je sýr z mléka či rostlinných tuků? A jak vybrat med, aby nebyl falšovaný? Přečtěte si proto naše rady, abyste v obchodě věděli podle čeho vybírat.
Číst dále »
0 komentářů

Vepřové maso jíme nejvíc

Ať se vyznavači zdravých stravovacích trendů sebevíc snaží, vepřové maso v české kuchyni stále vládne (činí téměř 55% z celkové spotřeby masa). Méně prorostlý kousek pašíka našemu zdraví rozhodně neuškodí, navíc je zdrojem bílkovin a vitaminu B1. Jen tím bůčkem bychom se každý den ládovat neměli.
Číst dále »
0 komentářů

Nebojme se potravin v prášku

Moderní vítr nám přivál do kuchyně nemálo hodnotných pomocníků a jedním z nich jsou i práškové potraviny. Pokud si však pod tímto pojmem představujete směs „éček“ a nezbedných chemických přísad, musíme vás vyvést z omylu – z prášku se v současné době vaří už i zdravé pokrmy.
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme kuře

Pro svou snadnou kuchyňskou přípravu a přijatelnou cenu se z kuřat stala oblíbená součást českého jídelníčku. Spotřeba drůbežího masa u nás navíc stále stoupá. My vám poradíme, co bychom měli sledovat při nákupu kuřete v obchodě.
Číst dále »
0 komentářů

Je to džem, nebo marmeláda?

Také jste si mysleli, že džemy se od marmelád liší tím, že se vyrábí rozvařením celého ovoce a obsahují jeho kousky, zatímco řidší marmelády se dělají svařením ovocné šťávy a kousky ovoce v sobě tudíž nemají? Tak na tohle dělení můžete nyní zapomenout, protože od našeho vstupu do Evropské unie už je to všechno jinak.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte historii knedlíků?

Tak jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Nezřídka se proto vedou bitvy o prapůvod té či oné lahůdky. A u knedlíků tomu není jinak – existují jich na stovky variant. Na talíři tak můžeme objevit knedlíky kynuté, bramborové, houskové, karlovarské, krupicové, špekové, tvarohové, ovocné i plněné nejrůznější zeleninou.
Číst dále »
0 komentářů

Co ochutnat z finské kuchyně?

Už jste ochutnali finskou kuchyni? I když není tak proslulá jako některé jiné mezinárodní kuchyně, najdete v ní řadu pokrmů, které stojí za to vyzkoušet. A jaké chutě vám nabídnou finské pokrmy?
Číst dále »
0 komentářů

Seznamte se s ukrajinským kvasem

Budete-li poznávat ukrajinskou kuchyni, neměli byste kromě tradičních pokrmů (boršč, šašliky, čebureky, varenyky, pirohy…) zapomenout ani na oblíbené ukrajinské nápoje. Tím nejrozšířenějším je kvas.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky