Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Což takhle dát si gyros či kebab?

Šťavnaté maso doplněné kopou čerstvé zeleniny, jogurtovým dresinkem a bylinkami – to vše zabalené v křupavém pečivu. Komu by se při pomyšlení na takovou lahůdku nesbíhaly sliny! A že jsme podle vás dvěma slovy označili tutéž pochoutku? Ba ne! Pojďte si přečíst, jaký je mezi nimi rozdíl.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat masovou roládu?

Přemýšlíte, čím dobrým a neotřelým k snědku byste mohli překvapit své blízké? Nechte se inspirovat našimi recepty na masové rolády. Kromě toho vám také poradíme, jak takovou roládu co nejlépe a nejsnadněji svázat.
Číst dále »
0 komentářů

Zabijačka a její dobroty

Symbolem zimních měsíců jsou v kuchyni jednoznačně voňavá jelítka, poctivá domácí tlačenka, horká „prdelačka“ či takový kouřící ovárek. Každý z nás alespoň jednou zažil pořádnou domácí zabijačku a s chutí na ni vzpomíná. Připomeňte si proto spolu s námi některé zabijačkové recepty.
Číst dále »
0 komentářů

Bez salátu ani ránu

V zimě se náš jídelníček obrací k tučnějším, hutnějším a výživnějším pokrmům. Jen málokdo má chuť na šopský salát nebo vychlazené okurkové tzatziki. To neznamená, že by zelenině byla vystavená stopka. Naopak i chladné počasí nabízí zdravé chroupání.
Číst dále »
0 komentářů

Což takhle dát si quiche?

Quiche (čteme kiš) je slaný koláč z křehkého těsta, který pochází z Francie. Podává se buď jako teplý předkrm nebo lehký a rychlý oběd. Quiche může mít různé náplně – zeleninovou, masovou, sýrovou nebo třeba houbovou – podle naší chuti.
Číst dále »
0 komentářů

Potraviny s falší

Stojíte před regálem a váháte – je tenhle džem skutečně jahodový nebo borůvkový? Opravdu špekáček bude chutnat tak, jak má? Je sýr z mléka či rostlinných tuků? A jak vybrat med, aby nebyl falšovaný? Přečtěte si proto naše rady, abyste v obchodě věděli podle čeho vybírat.
Číst dále »
0 komentářů

Vepřové maso jíme nejvíc

Ať se vyznavači zdravých stravovacích trendů sebevíc snaží, vepřové maso v české kuchyni stále vládne (činí téměř 55% z celkové spotřeby masa). Méně prorostlý kousek pašíka našemu zdraví rozhodně neuškodí, navíc je zdrojem bílkovin a vitaminu B1. Jen tím bůčkem bychom se každý den ládovat neměli.
Číst dále »
0 komentářů

Nebojme se potravin v prášku

Moderní vítr nám přivál do kuchyně nemálo hodnotných pomocníků a jedním z nich jsou i práškové potraviny. Pokud si však pod tímto pojmem představujete směs „éček“ a nezbedných chemických přísad, musíme vás vyvést z omylu – z prášku se v současné době vaří už i zdravé pokrmy.
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme kuře

Pro svou snadnou kuchyňskou přípravu a přijatelnou cenu se z kuřat stala oblíbená součást českého jídelníčku. Spotřeba drůbežího masa u nás navíc stále stoupá. My vám poradíme, co bychom měli sledovat při nákupu kuřete v obchodě.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky