Levná rychlovka, která je nejenom chutná, ale hlavně nesmírně výživná. Vajíčko by se dalo označit za nutriční bombu. Víte, kolik podob může tahle křehká krása mít?
Med je přírodní produkt vytvořený včelami. Není dovoleno do něj nic přidávat či jej něčím nastavovat, jeho falšování a pozměňování je striktně zakázáno. Med nesmí mít žádné cizí příchutě či pachy ani nesmí kvasit nebo pěnit. Poradíme vám, co bychom měli sledovat na jeho etiketě.
Výrobek s názvem šunka musí splňovat požadavky potravinářské vyhlášky. Ze šunky se při nákroji nesmí uvolňovat tuk či voda, plátky se nesmí rozpadat ani praskat či se oddělovat na jednotlivé svaly. Chuť musí být lahodná a přiměřeně slaná.
Šťavnaté maso doplněné kopou čerstvé zeleniny, jogurtovým dresinkem a bylinkami – to vše zabalené v křupavém pečivu. Komu by se při pomyšlení na takovou lahůdku nesbíhaly sliny! A že jsme podle vás dvěma slovy označili tutéž pochoutku? Ba ne! Pojďte si přečíst, jaký je mezi nimi rozdíl.
Přemýšlíte, čím dobrým a neotřelým k snědku byste mohli překvapit své blízké? Nechte se inspirovat našimi recepty na masové rolády. Kromě toho vám také poradíme, jak takovou roládu co nejlépe a nejsnadněji svázat.
Symbolem zimních měsíců jsou v kuchyni jednoznačně voňavá jelítka, poctivá domácí tlačenka, horká „prdelačka“ či takový kouřící ovárek. Každý z nás alespoň jednou zažil pořádnou domácí zabijačku a s chutí na ni vzpomíná. Připomeňte si proto spolu s námi některé zabijačkové recepty.
V zimě se náš jídelníček obrací k tučnějším, hutnějším a výživnějším pokrmům. Jen málokdo má chuť na šopský salát nebo vychlazené okurkové tzatziki. To neznamená, že by zelenině byla vystavená stopka. Naopak i chladné počasí nabízí zdravé chroupání.
Quiche (čteme kiš) je slaný koláč z křehkého těsta, který pochází z Francie. Podává se buď jako teplý předkrm nebo lehký a rychlý oběd. Quiche může mít různé náplně – zeleninovou, masovou, sýrovou nebo třeba houbovou – podle naší chuti.
Stojíte před regálem a váháte – je tenhle džem skutečně jahodový nebo borůvkový? Opravdu špekáček bude chutnat tak, jak má? Je sýr z mléka či rostlinných tuků? A jak vybrat med, aby nebyl falšovaný? Přečtěte si proto naše rady, abyste v obchodě věděli podle čeho vybírat.