Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Kupujeme parní hrnec (troubu)

Začnete-li uvažovat o domácím vaření v páře, musíte se nejdříve rozhodnout mezi parním hrncem a parní troubou. Parní hrnce jsou poměrně levné, oproti troubám nenabízejí příliš velký komfort a nejsou tak elegantní. Z testu však odcházejí jako jejich rovnocenní partneři.
Číst dále »
1 komentář

Za úžasnými úlovky nemusíme cestovat světa kraj

Ke koloritu podzimu patří tradiční podzimní výlovy. Rybáři plní sítě kapry, štikami a dalšími druhy ryb, které postupně putují do kádí a následně do sádek. Výlovy velkých rybníků jsou atraktivní podívanou, při které je možné sledovat práci profesionálních rybářů. V českých vodách lze chytit velké a krásné ryby. Prohání se tu třeba stříbrný rytíř, rybí král či sladkovodní krokodýl!
Číst dále »
0 komentářů

Z košíku rovnou na plotnu

Pokud jste také propadli nejoblíbenějšímu „sportu“ české populace a teď nevíte, co s úlovkem v košíku, naučíme vás připravit krémovou houbovou polévku, houbový tatarák, houbové hlavičky plněné špenátem a sýrem, nebo rizoto s liškami. Takže hurá nejdřív do lesa a hned pak k plotně!
Číst dále »
0 komentářů

Ledové nápoje zvané cobblery

Kdo by v letních měsících nevyhledával osvěživé pití. Je všeobecně doporučováno pít v létě po troškách, ale velmi často. Organizmus bude méně zatěžován a naučí se s tekutinami lépe hospodařit. Ale co pít v létě?
Číst dále »
0 komentářů

Zkuste v létě řeckou kuchyni

Experimentujete rádi s různými mezinárodními kuchyněmi? A už jste ochutnali řeckou? Zkuste ji právě teď – v létě. Bude příjemným zpestřením…
Číst dále »
0 komentářů

Není toast jako sendvič

Pro rychlý oběd či svačinu se hodí toasty i sendviče naprosto perfektně. Jsou zábavné, jejich příprava nezabere více než pár minut a navíc existuje tolik variant, díky nimž vás nikdy neomrzí.
Číst dále »
0 komentářů

Jak můžeme připravit vajíčka?

Levná rychlovka, která je nejenom chutná, ale hlavně nesmírně výživná. Vajíčko by se dalo označit za nutriční bombu. Víte, kolik podob může tahle křehká krása mít?
Číst dále »
0 komentářů

Co byste měli vědět o medu?

Med je přírodní produkt vytvořený včelami. Není dovoleno do něj nic přidávat či jej něčím nastavovat, jeho falšování a pozměňování je striktně zakázáno. Med nesmí mít žádné cizí příchutě či pachy ani nesmí kvasit nebo pěnit. Poradíme vám, co bychom měli sledovat na jeho etiketě.
Číst dále »
1 komentář

Jak vybrat šunku?

Výrobek s názvem šunka musí splňovat požadavky potravinářské vyhlášky. Ze šunky se při nákroji nesmí uvolňovat tuk či voda, plátky se nesmí rozpadat ani praskat či se oddělovat na jednotlivé svaly. Chuť musí být lahodná a přiměřeně slaná.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky