Jídlo a vaření

Vyberte si z 240 článků

Zkuste v létě řeckou kuchyni

Experimentujete rádi s různými mezinárodními kuchyněmi? A už jste ochutnali řeckou? Zkuste ji právě teď – v létě. Bude příjemným zpestřením…
Číst dále »
0 komentářů

Není toast jako sendvič

Pro rychlý oběd či svačinu se hodí toasty i sendviče naprosto perfektně. Jsou zábavné, jejich příprava nezabere více než pár minut a navíc existuje tolik variant, díky nimž vás nikdy neomrzí.
Číst dále »
0 komentářů

Jak můžeme připravit vajíčka?

Levná rychlovka, která je nejenom chutná, ale hlavně nesmírně výživná. Vajíčko by se dalo označit za nutriční bombu. Víte, kolik podob může tahle křehká krása mít?
Číst dále »
0 komentářů

Co byste měli vědět o medu?

Med je přírodní produkt vytvořený včelami. Není dovoleno do něj nic přidávat či jej něčím nastavovat, jeho falšování a pozměňování je striktně zakázáno. Med nesmí mít žádné cizí příchutě či pachy ani nesmí kvasit nebo pěnit. Poradíme vám, co bychom měli sledovat na jeho etiketě.
Číst dále »
1 komentář

Jak vybrat šunku?

Výrobek s názvem šunka musí splňovat požadavky potravinářské vyhlášky. Ze šunky se při nákroji nesmí uvolňovat tuk či voda, plátky se nesmí rozpadat ani praskat či se oddělovat na jednotlivé svaly. Chuť musí být lahodná a přiměřeně slaná.
Číst dále »
0 komentářů

Což takhle dát si gyros či kebab?

Šťavnaté maso doplněné kopou čerstvé zeleniny, jogurtovým dresinkem a bylinkami – to vše zabalené v křupavém pečivu. Komu by se při pomyšlení na takovou lahůdku nesbíhaly sliny! A že jsme podle vás dvěma slovy označili tutéž pochoutku? Ba ne! Pojďte si přečíst, jaký je mezi nimi rozdíl.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat masovou roládu?

Přemýšlíte, čím dobrým a neotřelým k snědku byste mohli překvapit své blízké? Nechte se inspirovat našimi recepty na masové rolády. Kromě toho vám také poradíme, jak takovou roládu co nejlépe a nejsnadněji svázat.
Číst dále »
0 komentářů

Zabijačka a její dobroty

Symbolem zimních měsíců jsou v kuchyni jednoznačně voňavá jelítka, poctivá domácí tlačenka, horká „prdelačka“ či takový kouřící ovárek. Každý z nás alespoň jednou zažil pořádnou domácí zabijačku a s chutí na ni vzpomíná. Připomeňte si proto spolu s námi některé zabijačkové recepty.
Číst dále »
0 komentářů

Bez salátu ani ránu

V zimě se náš jídelníček obrací k tučnějším, hutnějším a výživnějším pokrmům. Jen málokdo má chuť na šopský salát nebo vychlazené okurkové tzatziki. To neznamená, že by zelenině byla vystavená stopka. Naopak i chladné počasí nabízí zdravé chroupání.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky