Jíška je kašovitá směs z hladké nebo polohrubé mouky a rostlinného tuku nebo másla, sádla nebo oleje. Poradíme vám, jak ji připravit, aby byla naprosto dokonalá.
Nádivek je celá řada. Některé se hodí pro plnění masa a zvěřiny, jiné třeba do kynutých moučníků. Na velikonočním stole by pak rozhodně neměla chybět nadýchaná velikonoční nádivka neboli “hlavička”, která se peče samostatně v pekáčku.
Také někdy tápete, jaké maso použít na pečení, z čeho uvařit guláš, co se hodí na řízky a co na tatarský biftek? Abyste nemuseli bezradně přešlapovat před pultem v obchodech, připravili jsme pro vás malý masový slovníček.
Začnete-li uvažovat o domácím vaření v páře, musíte se nejdříve rozhodnout mezi parním hrncem a parní troubou. Parní hrnce jsou poměrně levné, oproti troubám nenabízejí příliš velký komfort a nejsou tak elegantní. Z testu však odcházejí jako jejich rovnocenní partneři.
Ke koloritu podzimu patří tradiční podzimní výlovy. Rybáři plní sítě kapry, štikami a dalšími druhy ryb, které postupně putují do kádí a následně do sádek. Výlovy velkých rybníků jsou atraktivní podívanou, při které je možné sledovat práci profesionálních rybářů. V českých vodách lze chytit velké a krásné ryby. Prohání se tu třeba stříbrný rytíř, rybí král či sladkovodní krokodýl!
Pokud jste také propadli nejoblíbenějšímu „sportu“ české populace a teď nevíte, co s úlovkem v košíku, naučíme vás připravit krémovou houbovou polévku, houbový tatarák, houbové hlavičky plněné špenátem a sýrem, nebo rizoto s liškami. Takže hurá nejdřív do lesa a hned pak k plotně!
Kdo by v letních měsících nevyhledával osvěživé pití. Je všeobecně doporučováno pít v létě po troškách, ale velmi často. Organizmus bude méně zatěžován a naučí se s tekutinami lépe hospodařit. Ale co pít v létě?
Pro rychlý oběd či svačinu se hodí toasty i sendviče naprosto perfektně. Jsou zábavné, jejich příprava nezabere více než pár minut a navíc existuje tolik variant, díky nimž vás nikdy neomrzí.