Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Jak jsme jedli v dobách minulých?

Co nám zůstalo a co se v našem jídelníčku od roku 1993 změnilo? Občas není na škodu poohlédnout se o pár let zpět a zamyslet se nad dřívějším životním stylem. Jak jsme se stravovali před pětadvaceti a více lety?
Číst dále »
1 komentář

Co dělat se zbytky masa?

Ačkoliv maso obvykle zmizí z talíře jako první, jsou dny, kdy se vám nepodaří jej nanormovat tak, jak byste si přáli. Jak s takovým přebytkem naložit?
Číst dále »
0 komentářů

Co s přebytkem rýže?

Normování rýže je úkol hodný matematika. Pokud vám při vaření „ujede“ ruka, nedělejte si z toho těžkou hlavu. Nabízíme širokou škálu dobrot, do nichž přebytky snadno zužitkujete, takže s námi nepřijde ani zrníčko nazmar!
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat maso šťavnaté

Sníte o šťavnatém křehkém masíčku, které se rozplyne v ústech. Ale realita je bohužel jiná. I když výsledek připomíná tuhou podešev, nemusíte se s ním hned loučit. Existuje pár kuchařských triků, jak zachránit vysušené maso a povýšit ho zpět na lahůdku.
Číst dále »
0 komentářů

Co prozradí obal?

Obal je to, co výrobek prodává. V posledních letech je naštěstí i tím, co chrání spotřebitele, aby nekupovali zajíce v pytli. Pokud ještě nepatříte k těm, kteří v obchodě zkoumají informace uvedené na potravinách, je pravý čas začít.
Číst dále »
0 komentářů

Nezapomeň svačinu!

Kolikrát jsme tento maminčin pokyn v době školní docházky slýchali… a kolikrát ho nesplnili, čehož jsme pak během vyučování, když nám kručelo v břiše, hodně litovali. Zvlášť když jsme se ani „nestačili“ nasnídat. Přečtěte si, jak je snídaně se svačinou pro naše děti důležitá.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat jíšku?

Jíška je kašovitá směs z hladké nebo polohrubé mouky a rostlinného tuku nebo másla, sádla nebo oleje. Poradíme vám, jak ji připravit, aby byla naprosto dokonalá.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat nádivku?

Nádivek je celá řada. Některé se hodí pro plnění masa a zvěřiny, jiné třeba do kynutých moučníků. Na velikonočním stole by pak rozhodně neměla chybět nadýchaná velikonoční nádivka neboli “hlavička”, která se peče samostatně v pekáčku.
Číst dále »
0 komentářů

Vybíráme hovězí a vepřové maso

Také někdy tápete, jaké maso použít na pečení, z čeho uvařit guláš, co se hodí na řízky a co na tatarský biftek? Abyste nemuseli bezradně přešlapovat před pultem v obchodech, připravili jsme pro vás malý masový slovníček.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky