Jídlo a vaření

Vyberte si z 240 článků

Jak správně grilovat?

K pohodě pod širým nebem patří něco dobrého na zub a naše chuťové buňky obzvláště potěší dobroty, které voní ohněm. Ať už se jedná o „obyčejný“ špekáček, který jsme napíchli na čerstvě uřízlou větev anebo hostinu připravenou na našem novém moderním venkovním grilu, měli bychom se držet určitých zásad.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme grilovací párty

Teplé letní měsíce s dlouhými vlahými večery nám skýtají mnohá potěšení. K těm nejoblíbenějším patří bezesporu grilování. Je to příležitost, jak se v přírodě sejít s rodinou a přáteli a přitom si ještě připravit všemožné lahůdky. Zveme vás tedy na gril párty!
Číst dále »
0 komentářů

Co je to bujabéza?

Bouillabaisse, čteno bujabéza. Tento krkolomný název téměř připomínající kouzelnou formuli z knihy černé magie je ve skutečnosti označením pro skromný a tradiční pokrm marseillských rybářů.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat kynuté těsto?

Udělat dobré kynuté těsto není zas tak velký problém, jak si většina kuchařů a kuchařek myslí. Je však zapotřebí dodržet některé zásady a pak se již těšit na různé koláče, vdolky, koblihy, záviny či šneky.
Číst dále »
0 komentářů

Jak na šupináče?

Možná patříte mezi ty, kteří si raději zakoupí vánočního kapra již vykuchaného a nemáte tak doma zbytečnou práci s jeho zabitím. Přesto těm ostatním poradíme, co dělat, abychom se s kaprem nečekaně neocitli ve vaně, nehonili ho po stole, v horším případě po podlaze.
Číst dále »
1 komentář

Jak jsme jedli v dobách minulých?

Co nám zůstalo a co se v našem jídelníčku od roku 1993 změnilo? Občas není na škodu poohlédnout se o pár let zpět a zamyslet se nad dřívějším životním stylem. Jak jsme se stravovali před pětadvaceti a více lety?
Číst dále »
1 komentář

Co dělat se zbytky masa?

Ačkoliv maso obvykle zmizí z talíře jako první, jsou dny, kdy se vám nepodaří jej nanormovat tak, jak byste si přáli. Jak s takovým přebytkem naložit?
Číst dále »
0 komentářů

Co s přebytkem rýže?

Normování rýže je úkol hodný matematika. Pokud vám při vaření „ujede“ ruka, nedělejte si z toho těžkou hlavu. Nabízíme širokou škálu dobrot, do nichž přebytky snadno zužitkujete, takže s námi nepřijde ani zrníčko nazmar!
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat maso šťavnaté

Sníte o šťavnatém křehkém masíčku, které se rozplyne v ústech. Ale realita je bohužel jiná. I když výsledek připomíná tuhou podešev, nemusíte se s ním hned loučit. Existuje pár kuchařských triků, jak zachránit vysušené maso a povýšit ho zpět na lahůdku.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky