Jídlo a vaření

Vyberte si z 249 článků

Plněné knedlíky a spol.

V dnešním knedlíkového speciálu vám nabídneme recepty, ze kterých se vám možná zatočí hlava. Asi byste totiž nevěřili, že existují takové knedlíkové lasagne, lívance či pizza. Zkuste hádat, jaké světové lahůdky můžete stvořit z poctivého českého knedlíku!
Číst dále »

Jak kupovat a skladovat citrusy?

Výhoda citrusů spočívá především ve vysokém množství vitamínů, které obsahují. Řeč je nejen o citronech, pomerančích, mandarinkách, limetkách či pomelu. Do této škatulky se zařadily i méně známé odrůdy jako kumkvat, bergamot či cedrát. Poradíme vám, jak tyto citrusy nakupovat a skladovat.
Číst dále »

Jak nakupovat u obslužného pultu

Nakupování uzenin, lahůdek a zákusků se může u neprověřených prodejců stát i rizikovou záležitostí. Na co se soustředit v obchodě, abyste domů nepřinesli zkaženého zajíce v pytli?
Číst dále »

Když paprika, pak jedině Dle gusta

Další významné ocenění pro privátní značky COOP přišlo ze strany spotřebitelské organizace dTest. V testu jejich sladkých paprik si totiž vítězných 77% odnesl právě náš výrobek z řady Dle Gusta!
Číst dále »

Maso s vůní lesa

Nechceme vás posílat do lesíčka na čekanou. Naštěstí lze maso divokých zvířat ulovit na pultech obchodů, případně vyhrát v plesové tombole, jejíž sezóna se pomalu ale jistě blíží. Uměli byste si poradit s pernatou výhrou?
Číst dále »

Připravujeme zvěřinu

Zvěřina je nejen vítaným, ale i velmi hodnotným obohacením našeho jídelníčku. Nechceme-li ji znehodnotit, musíme s ní umět dobře zacházet a zachovat správný postup přípravy a samotné úpravy masa. Přečtěte si, jak zvěřinu marinovat, vařit, dusit či péct.
Číst dále »

Nebojte se hmyzu na talíři!

Endomofagie, neboli využívání hmyzu jako potraviny, přitahuje pozornost odborníků i laické veřejnosti. Byť je v mnoha částech světa naprostou samozřejmostí, v Evropě jde spíše o raritu, která se však v restauracích i kuchyních rychle zabydluje.
Číst dále »

Poznáte lanýže?

Nejdražší houby na světě sice v košíku českých houbařů nekončí, ale na talíři si je naštěstí vychutnat můžeme. Nehezká hrbolatá plodnice opředená mnoha legendami může české strávníky v lecčem překvapit.
Číst dále »

Jak se stát houbařským mistrem

Rostou! Snad nikomu nemusíme vysvětlovat, o čem je řeč. Jen málokdo nevyrazil alespoň jednou za život s košíkem do lesa. Proč? No protože rostou! Kdo? No přece houby! Patříte mezi to mizivé procento houbařením nepolíbené? S námi se od houbařského eléva dostanete až k mistrovi.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky