Jídlo a vaření

Vyberte si z 240 článků

Jídlo na podzimní výlety

Podzim je poslední možnost v roce, vzít celou rodinu a vyrazit na celý den na výlet. Přes den ještě není taková zima a do sedmi hodin večer je stále ještě vidět. Když ale chcete vzít rodinu do přírody a strávit venku celý den, je třeba myslet i na jídlo.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme čokoládové polevy

Způsobů, jak vyrobit doma čokoládovou polevu, je více. Přinášíme vám srovnání čtyř základních čoko polev – ze smetany, z rostlinného tuku, z kakaa a z másla. Jaká se vaše nejoblíbenější?
Číst dále »
0 komentářů

Jak skladovat čokoládu?

Pokud je čokoláda kvalitní, má přímo božskou chuť i vlastnosti. Ty by však mohla snadno ztratit, pokud bychom ji špatně skladovali. Čokoláda totiž nerada velké změny – je citlivá na vlhko, vůně, světlo či výkyvy teplot. Ona je vlastně čokoláda dost cimprlich.
Číst dále »
0 komentářů

Letní party bez grilování

Začal vás nudit obvyklý letní stereotyp: Sejdeme se s přáteli a hodíme na gril, co dům dá? Pořádáte letní slavnost, ale chtěli byste se tentokrát obejít bez grilu? Bojíte se, aby vás přátelé nepomluvili, že jste přípravu odflákli a že pohoštění bylo nic moc?
Číst dále »
0 komentářů

Křupejte s Křupeto

Ke sledování filmů snad neodmyslitelně patří křupání čehokoliv slaného. Někteří z nás ujíždějí na oříšcích, jiní nedají dopustit na brambůrky a chipsy všech možných příchutí. Sály biografů ovládl popcorn a pomalu se rozšiřuje do našich domovů.
Číst dále »
0 komentářů

Osvěž se!

Když se „rtuť v teploměru vaří“, hledáme osvěžení v jakékoliv podobě. Co třeba překvapit své okolí chutnými a zaručeně osvěžujícími nápoji s puncem neotřelosti a originality?
Číst dále »
0 komentářů

Vychytané marinády na gril

I když se v aktuálních teplotách sami grilujeme skrz naskrz, takové dobře propečené masíčko, ryba, zeleninka a k tomu vychlazený drink jdou zkrátka s tímto počasím ruku v ruce. Jestli už je u vás grilovací sezóna v plném proudu, ale trochu vám už docházejí nápady, čtěte dál!
Číst dále »
0 komentářů

Domácí limonády

Čím se tak v horkém dni osvěžit? Jestliže chceme něco neotřelého a dětem přístupného, letos více než dřív frčí domácí limonády.
Číst dále »
0 komentářů

Sušíme a nakládáme rajčata

Sušená a poté naložená rajčata jsou opravdovým gurmánským zážitkem, který však nemusíme zažívat jen při návštěvě Itálie. Přečtěte si náš návod a uvidíte, jak je to se sušením a nakládáním rajčat snadné.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky