Jídlo a vaření

Vyberte si z 233 článků

Láska prochází žaludkem

S plným (ne přeplněným!) žaludkem se lidé na svět dívají optimisticky a přichází s lepšími nápady. Navíc při správně zvolených ingrediencích může mít jídlo i vliv na naši lásku.
Číst dále »
0 komentářů

Jak kupovat a skladovat citrusy?

Výhoda citrusů spočívá především ve vysokém množství vitamínů, které obsahují. Řeč je nejen o citronech, pomerančích, mandarinkách, limetkách či pomelu. Do této škatulky se zařadily i méně známé odrůdy jako kumkvat, bergamot či cedrát. Poradíme vám, jak tyto citrusy nakupovat a skladovat.
Číst dále »
0 komentářů

Jak nakupovat u obslužného pultu

Nakupování uzenin, lahůdek a zákusků se může u neprověřených prodejců stát i rizikovou záležitostí. Na co se soustředit v obchodě, abyste domů nepřinesli zkaženého zajíce v pytli?
Číst dále »
0 komentářů

Když paprika, pak jedině Dle gusta

Další významné ocenění pro privátní značky COOP přišlo ze strany spotřebitelské organizace dTest. V testu jejich sladkých paprik si totiž vítězných 77% odnesl právě náš výrobek z řady Dle Gusta!
Číst dále »
0 komentářů

Maso s vůní lesa

Nechceme vás posílat do lesíčka na čekanou. Naštěstí lze maso divokých zvířat ulovit na pultech obchodů, případně vyhrát v plesové tombole, jejíž sezóna se pomalu ale jistě blíží. Uměli byste si poradit s pernatou výhrou?
Číst dále »
2 komentáře

Připravujeme zvěřinu

Zvěřina je nejen vítaným, ale i velmi hodnotným obohacením našeho jídelníčku. Nechceme-li ji znehodnotit, musíme s ní umět dobře zacházet a zachovat správný postup přípravy a samotné úpravy masa. Přečtěte si, jak zvěřinu marinovat, vařit, dusit či péct.
Číst dále »
0 komentářů

Nebojte se hmyzu na talíři!

Endomofagie, neboli využívání hmyzu jako potraviny, přitahuje pozornost odborníků i laické veřejnosti. Byť je v mnoha částech světa naprostou samozřejmostí, v Evropě jde spíše o raritu, která se však v restauracích i kuchyních rychle zabydluje.
Číst dále »
0 komentářů

Poznáte lanýže?

Nejdražší houby na světě sice v košíku českých houbařů nekončí, ale na talíři si je naštěstí vychutnat můžeme. Nehezká hrbolatá plodnice opředená mnoha legendami může české strávníky v lecčem překvapit.
Číst dále »
0 komentářů

Jak se stát houbařským mistrem

Rostou! Snad nikomu nemusíme vysvětlovat, o čem je řeč. Jen málokdo nevyrazil alespoň jednou za život s košíkem do lesa. Proč? No protože rostou! Kdo? No přece houby! Patříte mezi to mizivé procento houbařením nepolíbené? S námi se od houbařského eléva dostanete až k mistrovi.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání článků

Rubriky