Jídlo a vaření

Vyberte si z 233 článků

Ratatouille

Tradiční francouzské jídlo, jehož kořeny sahají až do konce 18. století, bychom mohli vzdáleně přirovnat k leču. Nicméně nenalezneme v něm žádné vejce ani uzeninu, pouze kvalitní a čerstvou zeleninu. Název pochází ze slova ratatolha, tedy míchaná směs.
Číst dále »
0 komentářů

Grilujeme v kuchyni

Příprava jídla na čerstvém vzduchu má jedinečné kouzlo a s teplými dny a večery pak obliba venkovního grilování roste. Co si ovšem počít, pokud nepatříte mezi šťastlivce s vlastní zahradou? Žádný problém – grilovat totiž lze i doma v kuchyni!
Číst dále »
0 komentářů

Jak na smažení?

Smažení sice není nejzdravějším způsobem tepelné úpravy, ale přesto v českých kuchyních stále dominuje. Jak na to, abyste si na křupavé kůrčičce nevylámali zuby?
Číst dále »
0 komentářů

Jakou svačinu přibalit na cesty?

Chystáte na výlet? Nezapomeňte si s sebou přibalit svačinu. Co by to mělo být? Přinášíme vám pár tipů na skvělé svačinky na cestu.
Číst dále »
0 komentářů

Aby se knedlíky podařily

Knedlíky patří k základním kamenům české kuchyně. Přesto si na nich nejedna hospodyňka či kuchtík vylámou zuby. A to doslova. Jak na to, aby se slavnostní nedělní krmě podařila?
Číst dále »
2 komentáře

Jaký olej se k čemu hodí?

Na českém trhu jsou v současné době desítky různých druhů olejů. Určitě vás často láká kdejaký olej koupit a vyzkoušet. Ruku na srdce, víte, jak a kdy jaký olej použít? Nebo v tom občas plavete? Přinášíme pár rad, jak oleje správně využívat nejen v kuchyni, ale například i v kosmetice. S oleji totiž musíme nakládat rozumně. Každý se totiž nehodí ke všemu a na všechno.
Číst dále »
0 komentářů

Co udělat s velikonoční výslužkou?

Sotva jsme trošičku vytrávili po vánočním hodování a začali jsme plnit novoroční předsevzetí, že do léta se vejde do oblečení minimálně o jednu velikost menšího, je zde další pokušení. Velikonoční svátky a s nimi také další nálož nejrůznějších potravin.
Číst dále »
0 komentářů

Jak skladovat a jíst vejce?

Dříve jsme slýchávali, že vejce jsou plná cholesterolu a tudíž bychom měli jejich konzumaci omezit. Pravda je ale taková, že vejce nejenže člověku neškodí, ale jsou naopak velmi zdravá. To však platí za předpokladu, že je budeme umět jednat dobře v obchodě vybrat a také doma správně skladovat.
Číst dále »
2 komentáře

Plněné knedlíky a spol.

V dnešním knedlíkového speciálu vám nabídneme recepty, ze kterých se vám možná zatočí hlava. Asi byste totiž nevěřili, že existují takové knedlíkové lasagne, lívance či pizza. Zkuste hádat, jaké světové lahůdky můžete stvořit z poctivého českého knedlíku!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky