Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Pracujeme s čokoládou

O tom, že čokoláda působí proti stresu a má pozitivní vliv na naše zdraví, asi víte. Protože se s ní dá v kuchyni navíc téměř čarovat, naučíme vás, jak byste s čokoládou měli správně pracovat – jak ji nastrouhat, nasekat, rozpustit, temperovat či jak z ní vyrábět různé ozdoby.
Číst dále »
1 komentář

Jíme očima

Umíte si představit modré kuře, zelenou malinovou limonádu, růžové cereálie nebo červenou housku na hamburger? A jak by vám takové pochoutky asi chutnaly? Barvy ovlivňují naše vnímání jídla víc, než si umíme či chceme připustit.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte nějakého food blogera?

Pokrm voní na stole. Ale jen se opovažte sáhnout po příboru a s chutí se pustit do jídla! Dnes už samotnému hodování neodmyslitelně předchází vyladěná fotografie, kterou je nutno sdílet na sociální síti.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vybírat maso?

Maso patří mezi jednu ze základních složek lidské potravy. Je tedy nedílnou součástí každodenních nákupů a z rodinného rozpočtu ukrajuje nemalou sumu. Jak investovat finance tak, aby se maso skutečně rozplynulo na jazyku? Rozlučte se s tvrdou podešví na talíři.
Číst dále »
0 komentářů

Co to je fondue?

Fondue (čteme fondý) je původně švýcarský pokrm z roztaveného sýra, pocházející z 18. století. Tehdy vznikl z praktických důvodů, dnes je považován spíše za gurmánskou událost. Do nádoby naplněné fondue se namáčí jednotlivé kousky jídla napíchnuté na dlouhou vidličku.
Číst dále »
0 komentářů

Abeceda sýrů

Dávno pryč jsou časy, kdy největším potěšením českého strávníka byl třicetiprocentní eidam v trojobalu. Nabídkové pulty se prohýbají pod sýrovými bochníky různých velikostí, barev, vůní i chutí. Stačí si jen vybrat, doma zakrojit a slastně vychutnávat!
Číst dále »
1 komentář

Pernatá abeceda

Možná máte doma nebo v okolí myslivce, který vás zásobí pernatou divočinou. Díky svým chuťovým i výživovým vlastnostem, dávají tyto úlovky možnost velkého množství nejrůznějších úprav.
Číst dále »
0 komentářů

Pamatujete pivní sýr Žumbera?

Jedná se o měkký či polotvrdý sýr zrající pod mazem, který je v závislosti na délce zrání světle béžový až do oranžova. Je výborný s chlebem, máslem a cibulí, zapíjí se jak jinak než pivem. Chuť pivního sýra je poměrně řízná, gurmáni si ji však nemohou vynachválit.
Číst dále »
8 komentářů

Kouřová vůně

Patříte mezi gastronomické nadšence a rádi si svou běžnou stravu zpestřujete nejrůznějšími pochutinami, ale kromě jejich konzumování si také užíváte samotnou přípravu? Ať už jde o pečení, dušení, grilování nebo marinování, jste ve svém živlu? A jak jste na tom s uzením?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky