Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Jak zužitkovat brambory

Někdy se zkrátka nedaří nanormovat potraviny tak, aby se strávníci najedli a hrnce zůstaly prázdné. Pokud nemáte domácí zvířata, která by zbytky brambor uvítala jako zpestření své krmě, poradíme vám, jak je zužitkovat.
Číst dále »
0 komentářů

Zavařování nás baví!

Každý z nás jistě miluje pohled na vlastnoručně vypěstovanou zeleninu a stromy obsypané slaďoučkým ovocem. Co ale dělat, když všechna tato nadílka rychle dozrává a my ji nestíháme zkonzumovat? Potom přichází na řadu její zakonzervování a zpracování.
Číst dále »
0 komentářů

Neobyčejná obyčejná povidla

Povidlové buchty, perník s povidly, vykládané chodské koláče. Tam všude nesmějí povidla chybět. Považujeme je většinou za ryze český (moravský) zázrak, který se v českém jazyce vyskytuje už od středověku. „Powidla“ však znají i v Polsku, na Ukrajině zas „powydlo“. Rakušané mají mezi svými top pokrmy díky naší společné historii kynuté knedlíky s povidly a mákem. V minulosti snad nebylo domácnosti, kde by se na zimu povidla nenavařila, protože představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.
Číst dále »
0 komentářů

Jak si udělat domácí kefír

Věděli jste, že doma vyrobený kefír obsahuje až 10 x více probiotických organismů než kefír kupovaný, který prochází pasterizací? Navíc je jeho domácí výroba opravdu velmi jednoduchá.
Číst dále »
1 komentář

Děláme ochucené octy

Bylinkové octy jsou vlastně ovocné octy kořeněné různými bylinkami. Jsou jemnější a lahodnější než běžně prodávaný ocet a není žádný problém si je vyrobit doma. Pojďte se tedy do nich pustit společně s námi!
Číst dále »
0 komentářů

Děláme zeleninové placky

Levné, rychlé, vždy něčím originální a hlavně vynikající. Říkejme jim, jak chceme. Zeleninové placky, řízečky či karbanátky nás prostě dostaly! Navíc na ně můžeme použít zeleninu mraženou, čerstvou, předvařenou, krájenou, strouhanou i mixovanou.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte créme brulée?

Křehká a křupavá karamelová krusta, pod kterou se skrývá sametový vanilkový krém rozplývající se na jazyku, to je créme brulée. A ačkoliv jde o dezert velmi sofistikovaný, jeho příprava je velice snadná a vytvořit si jej tak můžete i doma.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat red velvet dort?

Nejste zrovna mistři cukráři, ale přesto byste se chtěli blýsknout na rodinné oslavě, na rozlučce s kolegy nebo jen tak před přáteli krásným dortem? Pokud nejste zrovna kreativní, co se pečení a zdobení dezertů týče, nevěste hlavu! Přesně pro vás přinášíme následující návod.
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme cukrové krystaly

Nevíte, jak byste už doma své děti zabavili? Vyrobte si s nimi originální sladidlo. Tyto roztomilé krystaly vám vyrostou přes noc a postačí k tomu pouze několik nezbytností.
Číst dále »
4 komentáře

Vyhledávání článků

Rubriky