Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Co když přesolíme?

Známe to všichni a stalo se to každému z nás. Občas ujede ruka i té nejlepší kuchařce. Než začnete panikařit a vařit nové jídlo, zkuste některý z našich triků.
Číst dále »
0 komentářů

Připravujeme silvestrovskou oslavu

Lednice plná sektu a slané zobání na Silvestra je samozřejmostí, ale chcete se opravdu blýsknout a překvapit něčím novým a netradičním? A jak si zorganizovat čas tak, abyste i přes plný pracovní proces vše do detailu doladili?
Číst dále »
0 komentářů

Kapr netradičně

Patříte mezi milovníky smaženého kapra a Vánoce si bez něj neumíte představit? Nemusíte se omezovat pouze na klasiku, letos se vrhněte na něco nového a vyzkoušejte i jiné kapří delikatesy, které pak možná zařadíte do jídelníčku i během celého roku.
Číst dále »
0 komentářů

Kapr na tisíc způsobů

Nejčastější rybou, s níž se v našich podmínkách setkáváme, je kapr obecný. A jelikož kapr jako tradiční český vánoční pokrm nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole, přinášíme vám zde recepty na jeho různé úpravy. Vyzkoušejte kapří polévku, kapra načerno, narůžovo, kapra na houbách, s jablky či na slanině.
Číst dále »
0 komentářů

Vinná klobása

Vinnou klobásu odborníci přirovnávají k extravagantní dámě s mnoha zvláštnostmi. Buď si ji zamilujete (to většinou opravdoví gurmáni), nebo se jí ani nedotknete. V tom případě ale nevíte, oč přicházíte.
Číst dále »
0 komentářů

Zázvor s medem a citronem proti virózám

Je všeobecně známo, že tito tři pomocníci jsou napumpováni vitamíny a lidé po některém z nich sahají téměř denně a to nejen při nemoci. Spojme je ale dohromady a získáme doslova léčivou bombu, která ničí viry a bakterie a napomáhá při léčení viróz a chřipek daleko lépe než leckteré tabletky či kapky z lékárny.
Číst dále »
0 komentářů

Víno v kuchyni

Víno do kuchařských knih právem patří. Byla by škoda považovat ho za manýrismus vysoké gastronomie. O snoubení tohoto božského nápoje s jídlem se napsalo mnohé. Nechte se povýšit na kuchaře – sommeliéry a doveďte oblíbené recepty díky vínu k dokonalosti.
Číst dále »
0 komentářů

Vinařský slovník

Přestože se o Češích mluví jako o národu pivařů, obliba vína každoročně stoupá. Abyste nemuseli v obchodě tápat, pro jakou lahev se rozhodnout, a ve sklípku nebo vinném lístku se neztráceli, nabízíme slovník nejdůležitějších pojmů každého začínajícího milovníka tohoto královského moku.
Číst dále »
0 komentářů

Co jste možná nevěděli o cibuli

Cibuli zná každý. Setká se s ní již od mládí a její štiplavé účinky nás nutí až k pláči. Pro mnohostranné léčivé účinky, které byly potvrzeny i po vědecké stránce, je doporučována jako přírodní léčivo. Věděli jste ale například, že s ní můžeme vyčistit lakovanou obuv nebo kabelku?!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky