Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Děláme grilovací omáčky a marinády

Současná horka nás nutí nepřidělávat si teplo vařením v kuchyni, takže je nejlepší dát si od vaření přes den pauzu a připravit si jídlo až večer venku – nejlépe na grilu. Věděli jste, jak moc je důležitá pro grilování dobrá marináda či omáčka?
Číst dále »
0 komentářů

Letní osvěžení se značkou Marshall

Blížící se letní dny přímo vybízejí k tomu, abychom do mrazáku připravili dostatečnou zásobu ledu, doplnili zásoby do baru, oprášili drinkové sklenice. Vždyť přece správně umíchaný drink nás dokáže osvěžit i správně povzbudit. A že je tam pár kapek alkoholu? To přece k létu také patří.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vybrat maso na grilování

Také si rádi pochutnáváte na grilovaném masu? A umíte vybrat to správné, nebo zkrátka sáhnete po tom, které vás zaujme na první pohled?
Číst dále »
0 komentářů

Snídaně + oběd = brunch

Není nad to si o víkendu přispat a posedět si v klidu nad šálkem horké kávy a vychutnat si skvělou snídani. Ovšem už jste někdy zašli na brunch? Pokud ne, tak ihned první sobotní či nedělní den (pro fajnšmekry kterýkoli den v týdnu) tuto chybu napravte.
Číst dále »
0 komentářů

Abeceda koření

Ne každý se může poměřovat se znalostmi báby kořenářky. Přisolit a připepřit zvládne každý, ale víte, kdy v kuchyni sáhnout po římském kmínu nebo kurkumě? Přinášíme vám proto přehled voňavého koření a dochucovadel z celého světa!
Číst dále »
0 komentářů

Umíte to s kořením?

Víte, jak byste měli koření nakupovat, mlít nebo drtit a hlavně pak správně doma skladovat, aby vám vydrželo voňavé co nejdéle?
Číst dále »
0 komentářů

Tajin označuje nádobu i pokrm

Tajin (čteme tažín) je severoafrický pokrm pocházející z oblasti Maroka. Dle oblasti se ovšem můžeme setkat rovněž s pojmenováním tangia, tagine, maraq či qidra. Název je používán jak pro onen recept, tak pro samotnou nádobu, ve které se tajin připravuje.
Číst dále »
0 komentářů

Kouzlo (domácího) listového těsta

Listové těsto je snad jedno z nejznámějších a nejpoužívanějších těst vůbec. Je to skvělý pomocník každé hospodyňky. Můžeme jej použít jak na přípravu sladkých dezertů, tak i slaných pochutin.
Číst dále »
0 komentářů

Poznáváme sýry

Sýry jsou výborné k snídani, k obědu i k večeři, v teplé i studené kuchyni, chutnají k mléku, pivu a samozřejmě k vínu. Víte ale, kdo udělat první sýr, jak vznikají v sýru díry, že kozí jsou nejzdravější a že 4 plátky sýra pokryjí naši potřebu vápníku na celý den?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky