Jídlo a vaření

Vyberte si z 244 článků

Cukrářské a pekařské S.O.S.

Zatímco experimentování v kuchyni může být příjemně vzrušujícím zážitkem, cukrařina a pekařina je oborem, v němž jsou pravidla pevně daná. A snažit se je změnit není nejmoudřejší. Na co si dát pozor a jak napravit katastrofu na poslední chvíli? Poradíme vám, jak problém vyřešit.
Číst dále »
0 komentářů

Bezlepkové vánoční cukroví

Vánoční martyrium je v plném proudu a všude je cítit vanilka, skořice a perník. Také mlsně chodíte okolo a odoláváte všem sladkým pokušením? Patříte vy nebo vaši blízcí mezi ty, kteří lepek nesnesou nebo se ho cíleně zdržují? Netřeba zoufat. Lahodné rohlíčky či rumové kuličky si můžete dopřávat rovněž a bez problémů. Základem je vybrat vhodnou mouku a potom už se v podstatě nemusíte omezovat. Vyberte si z následujících receptů a užijte si ty pravé sladké Vánoce.
Číst dále »
0 komentářů

Polévkové knedlíčky nemusí být jen játrové

Játrové knedlíčky spolu s hovězím vývarem tvoří jeden ze základních kamenů české kuchyně. Umíte si ovšem představit i jiné varianty kulaťoučké polévkové zavářky? Nabídneme vám dobroty, o něž se nemůžete ochudit. Protože tak jako třešnička korunuje dort, polévku zase dělají knedlíčky.
Číst dále »
0 komentářů

Polévkové tipy a rady

Uvařit dobrou polévku není až na výjimky nic těžkého. Pokud navíc znáte ty správné polévkové triky, bude to pro vás úplná brnkačka.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na nebezpečí při vaření s dětmi

Strach o zdraví a bezpečí je nejčastějším argumentem, proč mnoho rodičů vaří bez asistence svých ratolestí. Přestože jsme zastánci vaření s dětmi, v tomto dílu seriálu se podíváme pod pokličku nebezpečí, které na ně v kuchyni číhá. Odstraňte strašáky a užijte si společně strávený čas na maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Jak pěstovat vlastní česnek

Lidé se dělí na ty, kteří česnek milují, a na ty, kteří ho z nějakého důvodu (zdravotního, estetického) nesnášejí. My, kteří ho máme rádi, můžeme ty druhé jen litovat. Protože kromě řady velmi příznivých účinků pro naše zdraví, které v sobě česnek skrývá, se bez něj neobejdeme ani při přípravě báječných pokrmů z naší i zahraniční kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Švestkové recepty

Švestka domácí je stromem, který je v českých zahradách skutečně doma. Tahle fialová kráska v sobě pod jemnou slupkou skrývá skutečné zlato. Její sladké chuti lze těžko odolat, ať má jakoukoliv ze svých mnoha podob. Jakou jste si zamilovali vy?
Číst dále »
0 komentářů

Řekněte ano kozím a ovčím sýrům

Patříte k milovníkům sýru? Dopřáváte si tuto lahůdku ve všech rozmanitých podobách, nebo se řadíte mezi vyznavače klasiky? Dnes se zakousneme do kozích a ovčích lahůdek a přesvědčíme vás, že zůstávat pořád u hermelínu nebo eidamu by byla škoda.
Číst dále »
0 komentářů

Ke grilům!

Vůně masa se v posledních dnech již line okolím a ani vy nechcete zůstávat pozadu? Pořádná krkovička, křupavé kuřátko, zelenina rozplývající se na jazyku nebo třeba i sladké ovoce? Nebojte se experimentů a vrhněte se klidně i do neznámého. Z grilu chutná dobře prostě cokoliv.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky